Konser öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ersoy, Ajda Pekkan’la iftar yemeğinde yaşadıkları selam vermeme tartışmasıyla ilgili olarak, "Kendisi orada oturuyor olsaydı ben aynı hareketi yapsaydım, alınmaz mıydı? Zaten değer verdiğim, önemsediğim için alındım, kırıldım ve onun için konuştum. O benim canımı acıttı, ben de onun canı acısın diye konuştum. Bilerek, hissederek konuştum. O benim arkadaşım. Beni nasıl öpmez ya? Ben bu lafları söyledim, bugün olsa yine söylerim. Çünkü Orhan Gencabay’ın da can arkadaşıyım" dedi.

Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü Gümbet’teki Club Dedikodulu Plus’ta sahne alan Türk sanat müziğinin güçlü sesi Bülent Ersoy, aynı mekanda ikinci kez sevenleriyle buluştu. Ersoy konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ersoy’a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde yaşadıkları selam gerginliğinin ardından Ajda Pekkan’ın açıklamaları hatırlatıldı. Ersoy, şöyle dedi:

 "Ben Orhan Gencebay değil, Bülent Ersoy’um. Ajda Pekkan’la bu kadar kucak kucağa, sarmaş dolaş olan bir kişi olarak orada onunla öpüşmek, selam vermesini beklemek hakkımdı. Kendisi orada oturuyor olsaydı ben aynı hareketi yapsaydım, alınmaz mıydı? Zaten değer verdiğim, önemsediğim için alındım, kırıldım ve onun için konuştum. O benim canımı acıttı, ben de onun canı acısın diye konuştum. Bilerek, hissederek konuştum. Canı acısın istedim. Beni nasıl öpmez ya? Orhan Bey ayrı. Onların plak olarak, ticari sorunları olur, ben saygı duyarım. Orhan Bey’e müzikal manada, kariyer manasında selam verir. Benim öyle bir ticari alışverişim olmadığı için, aramızda hiçbir şey geçmediği için, Nur Yerlitaş’ın atölyesinde kucak kucağa, göz göze paylaştığımız şeyler varken, bunu bana nasıl yapar?"

 BEN BU LAFLARI SÖYLEDİM, BUGÜN OLSA YİNE SÖYLERİM

 Ersoy, Ajda Pekkan ile Gencebay arasındaki gerginliğin kendisine yansıtılmasını doğru bulmadığını belirterek, şöyle konuştu:

 "Olacak iş değil. Ben Orhan Gencebay’ın neyiyim; arkadaşıyım. Onlarla olan rotasyonunu niye bana taşıyor? Yanlış. Yanlışlığını kabul etsin. Etmiyorsa da başka türlü düşünüyor da olabilir. Saygı duyarım, nasıl istiyorsa öyle hareket eder. Yargıya taşımışsa taşımıştır, o da onun en tabii hakkıdır. Bunda konuşulacak başka bir şey yok. Değerli arkadaşımız, 'Ben Bülent Hanım’a selam vermemezlik etmedim’ dedi diye bütün bunları söyledim. Oysa ki ben bu lafları söyledim, bugün olsa yine söylerim. Çünkü Gencabay’ın sadece can arkadaşıyım. Gencebay’ın can arkadaşıyken, onun da can arkadaşıyım. Bizden kaç tane var?"


 YILIN İLK İMZASINI ATTIK

 Bülent Ersoy, yeni yayın döneminde İzzet Yıldızhan ile Show TV'de şov programı yapacağını hatırlatırken, "Yılın ilk imzasını attık" dedi. Daha sonra turuncu tül aksesuarlı bir kıyafetle sahneye çıkan Ersoy, konserine Tarkan’la düet yaptıkları, 'Bir ben bir Allah biliyor' isimli şarkısıyla başladı. Hareketli şarkılarda dans eden Ersoy’un kıyafetinin tülleri mikrofon ayaklığına takıldı. Ersoy’a saz heyetinin şefi yardımcı oldu. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Ersoy, konserinde Orhan Gencebay şarkılarına da yer verdi.

(Samet ADAY / AKŞAM)

Editör: TE Bilisim