Aydınlık Gazetesi yazarı ve ünlü modacı Barbaros Şansal'la, Haber Artı Türk'te yer alan köşesinde röportaj yapan yazar ve sanatçı Onur Akay, Şansal'la gündemi konuştu. Daha sonra basında çıkan haberlerin yanlış anlaşıldığını söyleyen ünlü modacının, olay yaratan o röportajını yayınlıyoruz

İşte o röportaj:
Gündem konularını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Aydınlık Gazetesi yazarı ve değerli modacı arkadaşım Barbaros Şansal'la konuştuk...
Barbaros'cum, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili sana sormak istediğim sorular var. Ancak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha önemli konularımız olduğunu düşünüyorum.
Aydınlık Gazetesi’nde yayınlanan bir yazında şöyle demiştin:
‘Bir tek 10 Kasım'da yarıya inerdi çocukluğumda Albayrak, katillerin, hırsızların ihalecilerin aymazlığından artık günlerce matem tutmuş gönderde kalıyor sık sık iyi bak a ahmak. Atıl Kutoğlu elbise yaptı diye yargılandı ama Müşerref Akay giyince Kenan Evren huzurunda ağırlanmıştı. 19 Mayıslar, 23 Nisanlar, 30 Ağustoslar yasak, ya kulağı ya bağırsağı hep hasta artık yüzü bile bile değil ak.’
-Bayrak indirme olayında ikinci bir vakanın İstanbul’da yaşanması herkesi derinden üzdü. Siyasi propaganda filmlerinde bayrak direğine kalabalıkları toplayanların, oturup bayrak indirme olayını düşünmeleri gerekirken,  ‘çocuk 16 yaşında’ gibi gerekçeler üretmelerini nasıl buluyorsun?
Barbaros Şansal: Pamuk ipliği yerine urganla sisteme köle insanların kavgasıdır bezler. Doğunca kundak bezi, altına yaparken bebek bezi, adet gördüğünde ara bezi, ilk masturbasyonda ise mendil bezi, Sonra devam eder hayat evlenir bez duvakla insan, elinde yer bezi, cam bezi bir de başındadır simge bezi. Erkek de ise, yağ bezi, toz bezi belki de kumar masasında çuha bezi. Sonra yaşlanır insana lazım olan alt bezi, derken ölüm gelir sarındığın kefen bezi. Ve bütün bu süreçte bayrak bezi gönderde duracak der sömürürler herkesi. Bilmem anlatabildim mi?
-Çok iyi anlıyorum seni Barbaros'cum. Ben Gezi direnişinin başarılı olduğuna ve AKP iktidarını geri püskürten bir toplumsal hareketler olarak tarihe geçtiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Gezi Parkı’nın yaratmış olduğu olumlu ruhtan nasıl yararlanabiliriz?
Barbaros Şansal: Gezi Direnişi bir diriliş idi. Halkın tepkisiydi, Ancak BDP, AKP, CHP, hiç vakit kaybetmeden nema peşinde tutumlarını sürdürmeye devam etti. Bir tek tarafsız kalan MHP oldu bu süreçte. Ve sanırım bunun mükafatını bulacaktır. AKP bir iktidar değil judeo hristiyanizmin bir taşeronudur sadece. Muktedir olmak ile iktidar olmak karıştırılmamalı bence. MHP’nin tafrası, Anap’ın safrası, Chp’nin kalfası toplanmış bir bünyedir bana göre.
-CHP’den 2. bir Cumhurbaşkanı adayına sıcak bakıyor musun?
Barbaros Şansal: Benim duruşum tercihim ve ideallerim bellidir. Zaten Sarıgül meselesinde de karşı durmuştum. Demirtaş’a oy verirsem kimse şaşmasın. CHP siyasi, AKP ticari holding dedim diye dava ettiler beni zaten.
-CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için "çatı aday" olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesini, Mustafa Kemal Atatürk’e  ihanet olarak görenler var… Bu konu hakkında görüşünü merak ediyorum?
Barbaros Şansal: Keşke Atatürk’ün çağdaşlığının mirasını böylesine hoyratça harcamaktan vazgeçseler. Şu rantsal, kentsel, siyasal dönüşümden beslenenler. Zaten ampul bile ithal, 27 yaşına dek bu ülkeyi görmemiş bir ithal cumhurbaşkanı seçmeleri de çok normal, Siyasetin tümü bu ülkede 5 şer ve 25 şerbet ailenin parasına tapar, gerisi zaten ekmek makarna kömür diye ağlar .Temeli imha edilmiş bir topluma çatı koysan neye yarar?
-Beyoğlu'nda bu yıl 22. kez düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşü'nün, basında yine polis engeline takıldığı iddia edildi. AKP’nin İleri demokrasi anlayışının polis devleti olduğunu görüyoruz. Bu konuda düşüncelerin neler ve 'LGBT' yerine 'LGBTİ' demeye başladık. Nedir bu 'İ'?
Barbaros Şansal: Polis engeline falan takılmadı. Sadece birkaç memur aman bayrağınız bize değmesin dedi. Bende dokunarak bulaşmaz dedim onlara . Valinin izin verdiği tek izinli yürüyüştü 12. Büyük onur yürüyüşü . Birde Türk bayrağı getirmeyin dediler. Olur ya dünyaya düşen görüntülerde sonra Türkleri eşcinsel zannederler. Düşün ne delikanlıyız ki, engellemeye kıç isterdi. Lesbien, Gay, Travesti, Transeksüel ve İnterseks kelimelerinin baş harfleri ama unutmayalım ki, 1977'de Hürriyet gazetesi Hafta Sonu dergisi Şorololar dernek kuruyor demiş, arkadan da AİDS'li Murtaza haberi ile yine eşcinselleri hedef haline getirmişti. Keşke bu ülkenin siyasileri, tüccarları, gazetecileri ve ekran şaklabanı şarkıcıları da eşcinseller kadar mert, net, açık ve dürüst olabilselerdi. Namus fakiri toplumların material zenginliği değil, farklılık ve çeşitliliği bereketi getirirdi.
Onur AKAY

Editör: TE Bilisim