SİNAN İLE REKLAMA İHTİYACIMIZ YOK


Röportaj: Olcay Ünal Sert

15 GÜNDE DEĞİŞİME UĞRAYACAKLAR  
‘Skinny Jeans Egzersizleri’ benim bugüne kadar çıkardığım 7’inci DVD’im oluyor. Düşük belli, dar pantolonların içine girebilmek için, iki haftada kür şeklinde uygulanan bir yöntemi anlatıyorum. Kısacası buna 2  haftada 2 beden incelme diyebiliriz. İçinde beslenme önerileri var. Bölgesel çalışmaları her zaman destekliyorum. Pilates düzenli yapıldığında bacakları inceltiyor, kalçayı şekillendiriyor, belinize de olumlu yönde etkisi oluyor. Egzersizler 30 dakika da olsa burada oldukça tempolu. Pilatese yeni başlayanlara ilk DVD’mi izlemelerini tavsiye ederim. Daha sonra yürüyüş yapıp, vücudun o hamlığını üzerlerinden atmaları gerekiyor. Sonrasında bu son seriyi izleyebilirler. 15 günde muazzam bir değişime uğrayacaklar. Buna garanti veriyorum. 
PİLATES HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ 
Genetik yapı olarak küçüklüğümden beri sağlıklı beslenmeye önem verdim. Sürekli spor yaptım ama 10 yıldır hayatımda pilates var. Bu spor hayatımın yönünü değiştirdi diyebilirim. Hem duygu olarak hem de beden olarak… Her anlamda kendimi çok iyi hissediyorum. Gördüğünüz gibi doğum yapmak bile farketmiyor. 
FAZLA KİLOLARI KASTAN DEĞİL YAĞDAN VERDİRTİYORUM 
Yağ yakıcı hapları, özellikle kas oranını arttırmak için kullanılan bir takım kimyasalları önermiyorum. Özellikle zayıflama haplarını kesinlikle kullanmasınlar. Hiç bu tarz tanıtımlara girmedim.  Ben sağlıklı beslenmenin ve sporun yapılarak kişinin istediği kiloya inebileceğini ve hem de ruhen rahatlayacağını düşünüyorum. Pilates aynı zamanda kas da yapıyor. Bir de kilo verirken yağdan mı veriyorsunuz yoksa kastan mı veriyorsunuz? Buna dikkat etmelisiniz. Mesela ben yağdan verdirtiyorum. Kasları kaybetmememiz gerekiyor, tam tersine doğru beslenerek ve sporla kasları korumalıyız.
 
AÇ KARNINA  SPOR OLMAZ 
Aç kalmayı asla önermiyorum. Aç kalmak kas yakıyor. Kas yaktığında da yüzümüz çöküyor, sağlıksız bir görüntüye sahip oluyoruz. Kahvaltı benim için önemlidir. 5-6 altı yumurta beyazı, maydonoz ve dere otunu karııştırıyorum. Çok az zeytin omlet yapıyorum. Yanında beyaz peynir, domates, salatalık, maydonoz, taze biber, yeşil çay eşliğinde bence muazzam bir kahvaltı oluyor. Bunları yediğiniz zaman zaten acıkmıyorsunuz. Ama 2-3 saat sonra acıkırsanız cevizle, bir iki badem yemeniz gerekiyor. Ara öğünler metabolizmayı hızlandırır. Hem aç karnına spor olmaz. 
TÜRKİYE’NİN İLK PiLATES KİTABINI ÇIKARTIYORUM 
Birkaç hafta sonra kitabım çıkıyor: ‘Ebru Şallı ile Pilates’ Türkiye’nin herhalde ilk pilates kitabı olacak. Orada da pilatesle ilgili detayları anlattım. Egzersizleri fotoğraflarla birlikte göstererek basit bir dille tüm bildiklerimi paylaştım. Prova baskısını gördüm, çok güzel oldu, kısmetse mayıs ayı içerisinde raflarda yerini alacak. Çocuk yemekleriyle de ilgili bir kitap hazırlayacağım. Çocuklar çok değerliler, o yüzden onların öğünleri, yemekleri daha farklı olmalıdır diye düşünüyorum. O yüzden birinci kitabımı Beren’le yapmıştım. Şimdi bir tane de Pars’la yapacağım. 
HARUN’LA ARAMIZDA SORUN YOK 
Çocuklarımla birebir kendim ilgileniyorum. Onlar benim baştacım. Tabii ki evde yardımcım var. Sonuçta çalışan insanlarız. Önemli olan çocuklarla birlikte kaliteli vakit geçirmektir. Onların sadece ihtiyaçları değil, her türlü yanlarında olabilmek. Bende her türlü elimden geleni yapıyorum. Çocuklar insanın canı, kanı. Çocuklarım hem bende hem de babalarında kalıyor. Ayrılık olduğu için dengelemeye çalışıyoruz. Onlar sonuçta kardeş, onları ayırmıyoruz. Ayrılmamaları gerekiyor. Ben, Harun’la da görüşüyorum. Herhangi bir sorun yok. 

TERTEMİZ, GÜZEL BİR DUYGU YAŞIYORUZ
Özel hayatımla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Sinan’da konuşmamı istemiyor. Tek başıma yaşadığım bir şey olmadığı için konuşmam doğru olmaz. Sadece şunu söyleyebilirim: Gerçekten tertemiz, çok güzel bir duygu yaşadığımızı düşünüyorum. ‘Kutsal kadınım’ sözü hangi kadının hoşuna gitmez ki? Sinan Akçıl’la yurtdışında çekilen fotoğraflarımıza photoshop dediler. Kesinlikle böyle bir şey yok. O fotoğraflar gerçek. O fotoğrafı birileri bulmuş ve burada yayınlandı. 

SİNAN ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR 
Reklam aşkı haberlerine alıştım. Konuşmak gerekirse doğru olmayan çok haber yapılıyor. İnsan yaşadığını kendi bilir. Biraz daha hassas davranmalarını rica ediyorum. Çünkü yıllardır bende önünüzdeyim, bu işlere emek verdim, çocuklarım var. O yüzden biraz daha düşünülerek yapılmasında yarar var. Hiçbir zaman reklama ihtiyacım olmadı. Aynı şekilde Sinan’ın da böyle bir şeye ihtiyacı olduğumu sanmıyorum. Çünkü çok güzel işlere imza atıyor. 

İBRAHİM TATLISES’TEN SONRA İKİNCİ BİR ‘MAVİ MAVİ’ GELİYOR!
Sinan’ın tüm şarkılarını dinledim. Hepsi çok güzel.  Özellikle ‘Mavi Mavi’ parçasını gözlerim için yazdı. İbrahim Tatlıses’ten sonra ikinci bir ‘Mavi Mavi’ geliyor. Sanıyorum 1.5 ay içerisinde çıkacak. Aşk, ulaşması zor bir şey bence. Kolay bulunmuyor. O yüzden bulunca tutacaksın. Aşkı yaşamak lazım. Herkese de tavsiye ederim. Biz gayet mutluyuz. 
BİR ŞEYİN RESMİNİ GÖRÜYORUM VE SONRA ONU GERÇEKLEŞTİRİYORUM
Bende şöyle bir durum var. Bir şeyin resmini görüyorum ve sonra onu gerçekleştiriyorum. Yapmış olduklarıma baktığınızda pilates dünyasına girişim, insanları bu sporla tanıştırmam, bu iş sanki misyon gibi Türkiye’ye sevdirip yaygınlaştırmam ve bu konuda yapmış olduğu yayınlar gibi bir sürü şey sayabilirim. O eğitimlere giderken  ilk başta her şeyi hissettim. Şu anda bu yolda ilerlemek istiyorum. Yapacağım daha çok DVD ve kitap var. İnsanlara yararlı olmak istiyorum.  Hem zevk alıyorsun, hem para kazanıyorsun. (Kaynak: Olcay Ünal SERT, Akşam LIFE)


Editör: TE Bilisim