-Acun Ilıcalı, ‘Kenan Erçetingöz’le 60 Dakika’ programında, kendisine ve çalışanlarına iftira attığınızı belirterek “Ona çok büyük bir ders vereceğim” dedi. Ilıcalı’nın mesleki kariyerine zarar verdiğinizi düşünüyor musunuz? İftira iddialarıyla ilgili olarak neler söylemek istersiniz?

-Ben kimseye iftira atmadım! Söylediğim her sözün arkasındayım. Kaldı ki mahkemeyi kendi mi kurmuş? Hâkimlerin iradesine ipotek mi koyuyor, yoksa bu bir tehdit mi? Sanırım mahkemeyi kaybettiğinde insan içine çıkacak yüzü kalmayacağından telaşa kapılarak böyle abuk sabuk konuşuyor. Kimseden bir çekincem yok mahkeme günü de hep dediğim gibi akla kara belli olacak. Ders verme konusuna gelince ise elinden geleni ardına koymasın. Ondan korkacak ya da çekinecek değilim. Hodri meydan diyorum. Ayrıca kimsenim kariyerine zarar vermek için çıkmadım yola, ancak hakkimi ararken bundan zarar görenler olursa bunun için üzüleceğimi de söyleyemem.

-Acun Ilıcalı, sizin önceki röportajlarınızda hep açız dediğinizi belirterek elendikten sonra yemek verdiklerini söylemeye başladığınızı söylüyor. Ilıcalı sizin için “Açlıktan hafızamızı kaybediyorduk. Açlıktan bayıldığı görüntüler var. Bu yaptıklarını cahilliğine veriyorum. Sonra da 'Bize yemek veriyorlardı' diyor. Ben 22 milyon yatırdığım bir projeyi insanları besleyerek neden tehlikeye atayım.” dedi… Kendi projesini insan tehlikeye atar mı? Belgeleriyle bu durumu kanıtlayabilecekmisiniz? Açıklamalarına ne diyorsunuz?

-Sadece prodüksiyona 22 milyon dolar harcadıysa herhalde bunun kar zarar hesabini yapmıştır. Çıkıp gazetelere boy boy şu kadar para harcadım, bu kadar sms aldım, bilmem kaç bin km yol kat ettim derken smslerden kazandığı paraları da açıklasa iyi olmaz mı? Üzerine gölge düşmüş bir programla milyon dolarlar kazanıp sonrada uçak aldım, Ferrari aldım diyebiliyor. . Ve su açlık meşhur konusu: Acun ılıcalı habertürk gazetesine verdiğim röportajı bile anlayamamış. Bunu cahilliğine değil de çaresizliğine veriyorum. Ben aç olduğumuz için değil protein alamadığımız için hafıza kaybı yaşamış gibiydik dedim. Ancak onlar yemekle protein arasında farkı bilmiyorlarsa benim yapabileceğim bir şey yok. Bize verdikleri sandviç ve pilavlarda tahmin edersiniz ki karbonhidrattı. Protein değil.2.gün açlıktan bayıldığım da doğru asla bunu inkâr etmedim ancak insanlar bunu anlamak istemiyor. Aç olduğum zamanda oldu tok olduğum zaman da oldu. Bugün güdümlü kanallar belli ki çaresizlikten hala benim bayılma görüntümü ve acım dediğim anları yayınlıyorlar. Mahkemeden sonra sandviç görüntülerini de yayınlayacaklarını umuyorum.

Ve kendi projesini tehlikeye atma konusu. Bunu kimseye değil kendisine soruyor aslında ama ben bu soruya bir başka soruyla cevap vermek istiyorum. Gizlilik anlaşması niçin yapıldı acaba, adada yarışmacıların istedikleri yerlerin gizlenmesi için mi.

-“Bize yemek verildi, Mustafa Topaloğlu ile 10 haftalık sözleşme yapıldı. Beni bilerek çirkin gösterdiler, görüntülerimi montajladılar gibi iddialarınızla ilgili olarak kötü niyetli olduğunuzu düşünüyor. 'Topaloğlu ile 10 haftalık sözleşme yapıldı' diyerek bir anlamda kimin finale kalacağının önceden bilindiğini iddia ediyorsunuz. Sizinle de her hangi bir sözleşme yapıldı mı?


-O programa katılan herkesle sözleşme yapıldı. Ancak bu sözleşme biz adaya gitmeden önce değil survıvor programı başlayıp yayına girdikten sonra yapıldı. Benim sözleşmeyi avukatıma gösterme fırsatım bile olmadan emri vaki yapıldı. İyi niyet kotu niyet gibi tanımlamalar bana çok komik geliyor. Bu tur saptamalar ancak insanların gülmesine neden olur. Yani Acun Ilıcalının isine gelen şeyler yaparsanız iyi niyetli aksi halde kotu niyetli mi olunuyor. O halde ayni durum benim için de geçerli olmalı ve buradan soyluyorum kendisi iyi niyetli bir insan değildir. Üstelik ben söylediğim her sözün arkasındayım mahkemede de bunlar ortaya çıkacak. Montajlama konusuna gelince bilerek ve isteyerek beni kotu göstermişlerdir. En ufak bir iyi niyetleri olsa benim anneler hakkında yaptığım güzel konuşmayı da yayınlarlardı, Mustafa Topaloğlu'nun küfürlerini de. Onlar kendi kişisel çıkarları için Topaloglu'nu iyi biri gibi gösterip beni ise saygısız bir insan olarak yansıtmışlar. Dediğim10 hafta süresi de doğrudur. Su an ise bizim adada çekimler için kaldığımız ve elemenin olmadığı fazladan bir haftayı saymak islerine gelmiyor herhalde.

Ben programın montajlı olmasına kızmadım, adamına göre montaj yapılmasına kızdım!

-Programın montaj yapılmasıyla ilgili olarak Acun “Saatlerce süren çekimleri yayınlayamayacağımıza göre tabi ki önemli yerleri seçip vereceğiz” diyerek savunuyor. Acun’a bu kadar kızmanızın nedeni yarışmayı kazanamamış olmanız mı? Art niyetli montaj yapıldığına mı inanıyorsunuz?

-Ben programın montajlı olmasına tabii ki kızmadım bunu bilerek gittim. Benim kızdığım nokta adamına göre montaj yapılmış olması. Ben adada gururla su an Türkiye'de bütün kadınlar ve anneler beni seviyordur diye düşünürken haberim bile olmadan ekranlarda yaslı bir adama bağıran kız gibi yansıtılmışım. Yani Ilıcalı burayı önemli bir sahne olarak görmüş. O durumda benim yerimde kim olsa dayanamazdı. Acun para kazanacak diye kimsenin kişilik haklarını ihlal etmeye hakkı yok. Ben HAK diyorum insanlar yok yarışmayı kazanamadı, yok popüler olma çabası diye yorum yapıyor ama önemli değil zaten mahkeme günü doğruları bütün Türkiye görecek.

-Acun’la ada da aranızda gergin bir konuşma veyahut tartışma geçti mi?

-Hayır. Aksine Dominik'te elendikten sonra 4 gün boyunca kendisini konuşmak için bekledim ancak yanıma gelmeye tenezzül bile etmedi.


-Adada sizinle birlikte yarışan Hasan Yalnızoğlu'nun da"Merve bence adada kalmayı çok istedi ama kalamadı. Bunun sonucunda da gündemde kalmak istediği için bunları yaptığına inanıyorum. Bence psikolojisi yok.." şeklinde açıklamaları olmuş. Bu konuda neler söylemek istersiniz?


Hasan da sırasını savmak istemiş ama boş konuşuyor. Kendisi farklı bir adada olduğu için bizim adamızda nelerin yaşandığını bilmesine imkân yok. Daha önceki bir röportajında beni tanımadığını söyleyip sonra tanımadığı bir insanın psikolojisinin sağlam olup olmadığıyla ilgili yorum yapıp kendini gülünç duruma düşürüyor. Gündemde kalma çabam veya popüler olma çabam yok hiçbir zaman da olmadı. Ben 6 yıldır moda sektöründe iyi tanınan bir modelim. Bugünde bana pek çok dizi teklifi geliyor ancak su an için bunu ben istemiyorum. Reklam derdim olsaydı bugün zaten beni reklamlarda görüyor olurdunuz.


-Acun Ilıcalı’ya buradan vermek istediğiniz son mesaj nedir?

-Mesajım yok delillerim var.

- Bu konuda söylemek istedikleriniz varsa başka paylaşabilirsiniz?

-Hayır, yok çok teşekkür ederim, bu konuda tarafsız yayıncılık yapanlara şükranlarımı sunuyorum.
Editör: TE Bilisim