Olcay Ünal Sert
Piyasaya yeni çıkan 'Organik' adlı albümüyle sevenlerinin karşısına çıkan Mustafa Sandal, 'New York'ta 5 Minare' filminde oynadığı Mahsun Kırmızıgül'ü yeniden müzik dünyasına kazandıracağını söyledi. Kırmızıgül'e bir şarkı yazacağını söyleyen şarkıcı, yeni albümünü, Emina Sandal'la olan evliliğini ve Gülben Ergen'le mahkeme koridorlarına uzanan dostluklarını anlattı... 

- 'Organik aşk arıyorum' diyorsunuz. Herşeyin yapay olduğu bir dönemde, organiğini bulmak zor değil mi?
Bu konuya yalnızca kadın-erkek ilişkisi olarak bakmamak gerekir. Bugün artık neredeyse, içinde menfaat bulunmayan bir ilişki yok. Aşk dediğin şey bir tık oldu! Aşk gibi ulu bir kavramın bir tıka indirildiği bir ortamda bazı şeylerin arıza çıkarması çok normal. 

- Albümde 'Ego' isminde bir şarkınız da var. Sizin egoyla aranız nasıl? 
Belli süredir o şeytandan arınmak için, yapmam gereken şeyleri yaptığımı düşünüyorum. Çünkü ego insan ruhunu körelten bir şey. Vakti zamanında sahnede 30- 40 bin kişi adımı bağırdığında kendimi evrenin merkezinde zannettiğim oldu. Tabi ki tecrübeyle insan zamanla olgunlaşıyor. 

Mustafa Sandal, Olcay Ünal Sert'in sorularını samimiyetle yanıtladı...

- Teoman gibi müziği bırakmayı düşündüğünüz anlar oldu mu?
3 yıl ara verdim. Bunun da nedeni mesleki yorgunluk. Sahne ve stüdyoda olmayı özlemiyorum, biraz orada arıza olduğunu hissettim ve dedim ki; 'Mustafa bir kafanı dağıtman lazım! Kafayı çevirip, farklı bir şeyler yap' Tam da o sırada 'New York'ta 5 Minare' sinema filmi girdi. Derken arkasından bir dizi geldi, iyi ki de böyle oldu. Yeniden müziğe karşı hırslanmamı, motive olmamı sağladı. 

- New York'ta 5 Minare demişken, Mahsun Kırmızıgül de müziği bıraktı ve film çekmeye başladı... 
O tamamen bıraktı ama Mahsun'u döndüreceğim müziğe! Öyle bir niyetim var. Belki bir albüm, belki bir single ama Mahsun'un kanına bir şekilde girip müziğe döndüreceğim. Ona bir şarkı yazacağım. 

3 ÇOCUK RİCASINI KIRMAYIZ!
- Eşiniz Emina Hanım'la kavga ettiğiniz zamanlar oluyor mu?
Her evlilikte olduğu gibi bizde de ufak şeyler olabilir ama bizde hiçbir zaman uzun sürmez. Konuşarak, anlaşarak hemen onu güzel bir yere oturturuz. Bizde bir yere takılıp kalma yok. 

- Başbakan'ın 3 çocuk konusundaki düşüncesini nasıl buluyorsunuz? 
Sayın Başbakanımızı kıracak halimiz yok! (gülüyor) Bir ricada bulunmuş, ne demek!

GÜLBEN'İ YÜKSELTTİM!

- Gülben Ergen'le dostluğunuz mahkeme koridorlarına taşındı. Şu an aranız nasıl? 
Mahkememiz devam ediyor... Benim kırgınlığım falan yok. Elimden geldiği kadar güzellik yapmışım. Bunun karşılığında manevi ve maddi bir şey beklememişim. Onu tekrardan müzikal kariyerine bir şoklama yapıp tekrardan yükseltmişim. Bunun teşekkürü böyle olmayacak! 

- Size herhangi bir ödeme yapılmadı mı? 
Yok hayır. Zaten benim öyle bir beklentim yok. 

- Arayıp özür dileme falan oldu mu?
Özür yok... 7-8 ay önce bir kere aradı. O sırada çekimdeydim, asistanım Nazım Bey konuşmuştu. Selam yollamış, bende 'Aleyküm Selam' dedim.

- Özür dilerse davayı geri çeker misiniz?
Davayı geri çekmem.

Emina Eleştiride gaddar

Emina ile gerek bu albüm gerekse kendi albümü için çok güzel paslaşıyoruz. Ama bu konuda çok acımasız bir noktada. Eleştirisel anlamda çok gaddar olabiliyor. Direkt sözü uzatmadan hayır diyebiliyor.
Tarkan'la farklı dünyalardayız
Tarkan'la farklı dünyaların insanlarıyız. Mesela ben evli iki çocuk sahibiyim. Başka başka şeyler. Benim sunduğum, takdim ettiğim şey bambaşka. Tarkan da işinin hakkını vermeye çalışarak   elinden geldiğince güzel şeyler ortaya koymaya çalışıyor.
Fazıl, hafiften sivri
Mustafa Sandal, besteci Fazıl Say'ın dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle mahkemelik olmasını şöyle değerlendirdi: Fazıl'ın arada bir hafif sivri yerleri var. Düşüncelerini bu şekilde paylaşmayı tercih etmiş. Sanatla ilgilenen kişilerin öncelikle sanatlarına ve sanatsal açıdan icralarına kafa yormaları gerek diye düşünüyorum...

Röportaj: Olcay Ünal Sert / Akşam Gazetesi
Editör: TE Bilisim