ÇOCUKKEN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIMI DÜŞÜNÜYORDUM
 
Röportaj: Olcay Ünal SERT
- Trio kaçıncı albümünüz oldu?
Trio benim ikinci albümüm. Birinci albümüm 2002 yılında By Music etiketiyle yayınlanmıştı. Ondan sonra epey bir ara vermek zorunda kalmıştım, 2009 yılında 'Buz' isimli single ile yeniden çıkış yaptıktan sonra, ardı ardına 6 single yayınladık. Trio'nun içinde 2 CD var. Bir tanesi daha evvel yayınlamış olduğum 6 tane single çalışması, şu anda istediğim 3 şarkıyla da ikinci albümümü oluşturmuş oldum, öyle de sunmuş olduk. 
- Albümde tüm emeği geçenlerin ad ve soyadı yazıyor, söz ve müzik yok? Gerek mi duymadınız?
Evet, gerek duymadım. Ben artık insanların bir şarkının altına ismimi yazmama gerek kalmadan beni anlayacaklarını düşünüyorum. Başkasından da duyduklarında benim şarkım olduğunu anladıklarına inanıyorum.
AJDA PEKKAN'LA ÇALIŞMAK İSTERİM
- Kimlerle çalışmak istersiniz?

Ajda Pekkan'la çalışmayı çok  isterim. Ülkemizin çok önemli yetenekleri var, Ajda Pekkan da bunlardan bir tanesi. Bu kadar önemli bir yıldızın sesini duyduğunda insan, işi şarkı yazmaksa, bestecilikse durduğu yerde zaten şarkı yazası gelir! Şarkı yazmak için hissetmek çok önemli. Ülkemizde bana bunu hissettiren çok yıldızlar var, o yüzden cennet burası. Sertab Erener. Bence dünya standartlarında bir star. Ve tabii ki Tarkan. 
- Şarkı sözleriniz bir anda mı oluşuyor?
Her zaman oluşabiliyor. Özellikle bir zaman dilimine sıkıştırmak bence çok akıllıca değil, o yüzden çok tercih etmiyorum. Benim açımdan böyle. Başkalarına tabii ki saygım var, alışkanlığı vardır. Ben en başından beri 24 saat konsantre kalabilen bir şekilde kendimi ayarladım. Şarkılarıma öncelik verdim. O yüzden de şarkılarımı belli bir zaman dilimine sıkıştırmak çok işime gelmiyor.

AŞKA ŞANSIM TUTMUYOR
- 'Burada Biri Var' da 'Epeydir aşka şansım tutmuyor' diyorsunuz... Epeydir aşka şansınız tutmuyor mu?

Tutmuyor. Bu sadece benim problemim değil ki. Sizin ki tutuyor mu? Siz epeydir benim aşk yaşantım tutuyor der misiniz? 
- Ama tam bir aşk adamı gibi duruyorsunuz?
Kesinlikle... (gülüyor)  Aşk benim için çok özel bir durum, herkes için olduğu kadar tabi ki. Ve ben bunu hayatımda çok öncelik haline getirebiliyorum. Hayatımın merkezi yapabiliyorum, önemli olan bu bence. Ama bunu yapabiliyor olmam aşkta şansımın tuttuğu anlamına gelmez! Biz hissedebiliriz ama aşk birlikte hissiyat anlamına gelir. İster uzaktan, ister karşılıklı birlikte yaşanacak hissiyatı tanımlar. Günümüzde yaşananlar (aşk) hiçbir tarih diliminde olmadığı kadar hızlı yaşanıyor. Ve hep daha hızlıya doğru gittiği için, durum beni şaşırtmıyor.
- 'Muhatap' ve 'Pişman Değilim' de var. Bu albümde şarkılarınız daha çok kimlere hitap ediyor?
Yalnızlığı ile barışabilen ve bu yalnızlığından hiç kimseyi sorumlu tutmayan, bir enerjiyi temsil ettiğimi düşünüyorum bu anlatımlarımın. 
- Bir yalnızlık hissediyorum ben de şarkılarınızda...
Tabii ki. Benim için bunu ifade edebilmek süper kolay bir şey değil. Ama ifade edebiliyorum, yalnızlığıyla barışabilmiş; o önemli bir evreydi benim için, ardından bu yalnızlığı ile barışıp o yalnızlığın sebebi olarak hiç kimseyi görmeyen, kimseyi bundan sorumlu tutmayan, öyle hissettirmeye çalışmayan, bir enerjinin, rahat bir enerjinin anlatımları olduğunu düşünüyorum şarkılarımın. Benim için yalnızlık ile barışabilmek çok önemli... 
- Şarkılarınızın en çok kime yakıştığını düşünüyorsunuz?
En çok dinleyenlerimize yakışıyor. Hiç onlar kadar güzel söyleyenini görmedim. 
- Politik bir cevap oldu sanki?
Gerçekleri söylemek için politik olmak gerekiyorsa da seve seve olurum. Çünkü konserlerimde ben her şarkının nakaratını söyletiyorum. Onlardan duyduğum sesi hiçbir sanatçıdan duymam mümkün değil!

KENDİME İNANMAMLA BAŞLADI HERŞEY

- Sizi kim keşfetti?

Kendim. İlk kendime inanmamla her şey başladı bence. Kendimi kendime doğru ifade edebildim. Hayallerimi kendime doğru tarif edebildim. Ardından da başkaları geldi.
- Çocukken de sanatçı olacağım diyor muydunuz?
Ben Cumhurbaşkanı olacağımı düşünüyordum. Küçükken öyle diyormuşum, annem öyle söylüyor. O zaman öyle inanıyormuşum. Ben hatırlamıyorum, 3 yaşımda iken anneme öyle diyormuşum. 
- En çok beğendiğiniz besteciler kimler?
Allah rahmet eylesin hiç tanışmamış olmama rağmen Onno Tunç ve Uzay Heparı. Çok önemli şarkı yazarlarıdır. Yine aynı şekilde sevgili Aysel Gürel. Onlar işlerini çok önemli çıtalara koyabilen insanlar oldular. Ve birçok insan o çıtalardan örnek alarak hayatını şekillendirdi. Sezen Aksu, Nazan Öncel, Yıldız Tilbe'ye çok büyük saygım var.

KABADAYILIK EFENDİLİKTİR 

- Soyadınızdan gelen bir kabadayılık var mı biraz?

Hayır. Küçükken Allah rahmet eylesin Yusuf dedeme sormuştum ki benim Yusuf dedem bildiğiniz ağa'dır. Tam olarak ağanın tabiri; normal bir ailenin sahip olabileceğinden daha fazla aileye sorumluk hisseden insan demek, daha fazla mal varlığı olan demek değil! Kendi köyüne karşı sorumluluğunu hisseden demek. Ve dedem bana; 'Efendiliktir oğlum kabadayılık' demişti. Bana başka bir örnek vermedi; başkasını kollayan anlamında, efendiliktir. Bence bir kişinin hakkının korunmasına yardımcı olan kabadayıdır!
- Hedefleriniz neler?
Hedeflerim hakkında plan program yaptım ama bunlardan çok bahsetmeyi istemiyorum. Çünkü hedeflerim çok güzel benim. Onları gerçekleştirdikten sonra paylaşmaktan yanayım.
HİÇ ÇAPKIN BİRİ OLMADIM
- Yalnızım dediniz, bazıları da karda yürür izini belli etmez, nasıl çapkınlık vs. var mı?

Çapkın bir insan hayatım boyunca olmadım. Bu dönemle ilgili bir şey değil. Sanırım o da yapı meselesi. Yapı derken, öyle arzu edip, öyle enerji yaymanız lazım. Ben öyle hissetmiyorum. Benim için böyle şeyler çok çok özel şeyler. Yaşarken onlara özel muamele yapmak çok önemlidir. Ben enerjime çok saygı duyuyorum ve hayatıma girecek olan insanın da enerjisine çok saygı duyacağımı düşünüyorum.
- Reddedildiğiniz oldu mu?
Olmaz mı? Ben genelde reddedilirdim zaten! (Gülüyor) Genelde derken, her seferinde değil de eskiden çok ekstra popüler falan değildim, o zamanlar reddedildiğim olmuştu.

HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYE AÇIĞIM
- Sosyal medyada, albümde başarılı bulup canlı performansta eleştirenler olmuş sizi... 

Bu gibi yorumlar hem olumlu anlamda hem olumsuz anlamda tabii ki olacaktır. Bir estetik meselesi bu. Her türlü eleştiriye açığım. Öyle söyleyende benim, böyle söyleyende benim. Her zaman aynı performansı gösteremiyor olabilirim. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve her konserimde daha iyi şarkı söylediğimi görüyorum.
SİBEL CAN EN CİDDİ PERFORMANS SANATÇISI
- En çok kiminle çalışırken keyif alıyorsunuz?

Sertab Erener ile çalışmak büyük keyif veriyor. İş ciddiyeti çok büyük. Murat Boz'la keyifli oluyor. Mustafa Sandal'la daha yeni çalıştık, çok güzel bir enerjisi var. Mustafa'nın en çok dikkat ettiğim yönü paylaşmayı çok sevmesi. Sibel Can'dan çok güzel şeyler gözlemledim. En ciddi performans sanatçısı olduğunu düşünüyorum. Özcan Deniz ve Kutsi ile de çalışıyorum. Yeni         sanatçılarla da çalışıyorum büyük keyif oluyor benim için.
 (Olcay Ünal SERT - AKŞAM / LIFE)
Editör: TE Bilisim