Nadir görülen bir hastalıktan dolayı kafası tümörlerle kaplı olan Li Hongfang isimli Çinli kadın, Xi'an şehrindeki bir hastanede büyük bir ameliyattan geçti.

Kafasından 70 büyük tümör çıkarılan kadında ameliyat sonrasında büyük değişim görüldü.

The Huffington Post sitesinde yer alan habere göre; 10 senedir dokularda büyümeye yol açan kordoma hastalığından muzdarip olan kadın, 100 bin dolar civarında bir para gerektirdiği için ameliyat olamıyordu.

Görünümünden dolayı insan içine çıkamayan kadın, daha önce 'Sadece hastayım, canavar değilim ' diye haykırarak dünya gündemine gelmişti. Izdırabının dünya çapında duyulması üzerine bir hastane ücretsiz olarak kadını ameliyat etti.

Baş cerrah Guo Shuzhong, ameliyatın çok başarılı geçtiğini, sene sonunda bir ameliyat daha yaparak kalan küçük tümörleri alacaklarını söyledi.

Xianyang'da bir köyde yaşayan kadın, 'Ameliyat sonrasında kafamın çok hafiflediğini hissettim. Daha önce aynaya bakamıyordum. Şimdi daha iyi görünüyorum. Hastane yönetimine minnettarım ' dedi.

Taburcu olarak hastaneden ayrılışı sırasında kadın ve kocası Guo Yingping, mutluluk içinde hastane personelini selamladı. (Sabah)
Editör: TE Bilisim