Engelli Senem’in şiiri ünlüleri ağlattı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bağcılar Engelliler Sarayı’nda düzenlenen programa Türkiye’nin yakından tanıdığı pek çok ünlü isim katıldı. Engelliler Günü’nde engellilerle bir araya gelen isimler arasında sanatçılar Nihat Doğan ve Latif Doğan, manken Ece Gürsel, oyuncular Metin Yıldız ve Ömer Güney, televizyon programcıları Murat Başoğlu, Mehmet Aydın ve Haber Spikeri Hülya Yürekli Seloni katıldı. 

Beyaz ve siyah terapi odaları, engelli çocuklara yönelik gündüz bakımevi, güzel sanatlar atölyesi, bayan ve erkek kuaförlük atölyeleri ile ahşap atölyesini gezen isimler, engellilerle yakından ilgilendi.

“Sizlerle olmaktan, onur ve gurur duyuyoruz” diyen Nihat Doğan, “Her sağlam vücut, her sağlam beden, her sağlam kişi aslında engelli olmaya aday olan kişidir. Engelliler asla ve asla bizlerin kayıp insanları değildir. Şimdiye kadar hep kayıp olmuşlar, hayata küsmüşler, insanlara küsmüşler, kendilerine küsmüşler. Bu tesisler neye yarıyor? Siz değerli engelli kardeşlerimizin hayata tutunmalarındaki engel noktalarını aradan kaldırmaya yarıyor. Rabbim engelleri aradan kaldıranlardan Allah razı olsun” dedi. Manken Ece Gürsel ise bir sosyal sorumluluk projesine dahil olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

LATİF DOĞAN ENGELLİ BERBERDE TRAŞ OLDU
Güzel Sanatlar Atölyesi’ni gezen ünlü isimler özellikle, iki kolu olmayan engelli Küçük Muhammed’in ayakları ile resim yapmasına hayran kaldı. Muhammed de sanatçıların yoğun ilgisinden memnun oldu. Türk Halk Müziği Sanatçısı Latif Doğan ise kuaförlük atölyesinde engelli berberin koltuğuna oturarak traş oldu.

ENGELLİ SENEM ÜNAL ÜNLÜLERİ AĞLATTI
Cam kemik hastalığı dolayısıyla tekerlekli sandalyede hayatını idame ettiren Senem Ünal da program kapsamında şiir okudu. Senem’in “Karınca” isimli şiirini okuması üzerine, sanatçılar
Nihat Doğan ve Latif Doğan gözyaşlarını tutamadı..

Toplumun huzur ve mutluluğunun herkesin mutlu olduğu bir ortamda sağlanabileceğine değinen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “O açıdan, mutlaka bu toplumda, birlikte hareket etmemiz için, birlikte oluşturacağımız ortak paydalar önemli. Ben sanatçı dostlarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Heyecanımızı artırdınız” diye konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Nihat Doğan, Latif Doğan, Ece Gürsel, gibi ünlü isimler katıldı.

Oyuncu Metin Yıldız, sanatçı Nihat Doğan ve gazeteci Nurcan Sabur, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, engelli vatandaşlarımızı ziyaret etti.


Editör: TE Bilisim