Festival kapsamında gerçekleşecek olan yarışmaya katılacak filmler; Ön Jüri Üyelerinden Bülent Özkam, Tarık Alpagut ve Serdar Gürcan tarafından elemeden geçirilerek, ana jüri üyelerince değerlendirilmeye alındı.

Ana Jüri Üyeliği Başkanlığını Vecdi Sayar’ın yaptığı festivale Ana Jüri Üyesi olarak; Aslı Şahin, Orhan Aydın, Mustafa Altıoklar, Hayri Çölaşan katılıyor.

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali ön eleme sonuçları; özgünlük, senaryo/öykü, sinematografik anlatım, kamera, kurgu, ışık, ses, efektler ve oyuncu yönetimi açılarından değerlendirilerek, gösterime hak kazanan kısa filmler belirlendi.

Ön elemeyi geçen filmler; En az 10 ayrı mekânda ( kentte çeşitli noktalarda perdeler kurularak; Halk plajlarında, yat limanında, kent meydanlarında ve sinema salonlarında) üç gün boyunca gösterimi sağlanacaktır.

24 Eylül çarşamba günü bir kortej yürüşü ile başlayacak olan festival programı aynı akşam, Açılış Galası ile devam edecek. 25-26-27 eylul tarihlerinde farklı organizasyonlarla festivale katılan konuklara ev sahipliği yapacak olan Marmaris, sanat ve kültürle dolu günler yaşayacak.

Marmaris İnci Ödülü’nün verileceği festival, merak ve heyecanla bekleniyor.


Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, Marmaris Belediyesi ve MARTAB (Marmaris, Köyceğiz ve Datça Turizm Alanı Altyapı Birliği) katkılarıyla ve MARTI OTEL, MAGİAD, MARMARİS ROTARY KULÜBÜ, GETOB, SKAL, MARMARİS LİONS, TÜRSAB ve MARMARİS DENİZ TİCARET ODASI, Marmaris Dayanışma Derneği, Karacan Plaza'nın destekleriyle ‘Marmaris SANart ‘ topluluğu tarafından düzenlenmektedir. Sanata gönül vermiş, Marmaris’te yaşayan sanatçılar ve sanatseverlerden oluşan MarmariSANart Topluluğunun projesi olan Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali bölgede bir ilki gerçekleştirecek.

1. Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali'nin sunuculuğunu ünlü oyuncu Murat Onuk yapacak.

Başkanlığını Şeref ÖZTÜRK'ün üstlendiği organizasyona, Türkiye’den 50'ye yakın yönetmen, senarist, oyuncu, yazar ve film eleştirmeni katılıyor. Bunlardan bazılar; Hilmi Etikan, Levent Üzümcü, Tarık Tarcan, Fatih Erkoç, Sabah Duru, Gülsen Ayça Tuncer, Zeynep Altıok Akatlı, Ertem Göreç, Sefa Önal, Arif Keskiner, Engin Ayça, Murat Onuk, Neşe Erberk, Gülşen Karakadıoğlu.

“Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali”, yedinci sanat olan sinema sanatı kapsamında, kısa zamanda çok şey anlatma temeline dayanan ve yönetmenlerinin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan “kısa film" i desteklemek ve ulusal ve uluslararası alanlarda genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmak ve seslerini duyurmalarına ortam hazırlamak amacıyla düzenlenmektedir.

“Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali”, sürekliliği sağlanarak Türkiye'de “kısa film”in merkezi olma yolunda çalışmalarını sürdürecektir. Müteakip yıllardaki festival tarihlerinde küçük değişiklikler olabilecektir.

“Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali” kapsamında birçok “kısa film” yönetmeni festivale davet edilecek olup, sorunları dinlenecektir. Müteakip festivallerde atölye çalışmaları (sinopsis, kamera, ışık, senaryo vb.) da yapılacaktır.

Festival kapsamında dereceye giren yönetmenler Marmaris'e davet edilecek ve dört gün boyunca aktiviteler (tekne ve araçlarla Marmaris ve çevresi tanıtımı) yapılarak senaryo çalışmaları gerçekleştirmeleri sağlanacak ve film çekmeleri konusunda teşvik edilecektir. Turizm kenti olan Marmaris ve çevresinin “kısa film” platosu olarak kullanımı yönünde çalışmalar yapılacaktır. Türkiye başta olmak üzere, yurtdışından da gelen “kısa film” yönetmenlerine film çekme olanağı sağlanması planlanmaktadır.

Festival Jürisi; hayatı sinema olan, yönetmen, sinema yazarı, ve oyunculardan oluşmaktadır. Festivalin danışmanlığını Ahmet Mümtaz İDİL yapmakta olup, çok sayıda başarılı yönetmen ve oyuncu davet edilmiştir.

2014 yılı Festival Ana Jürisi ; Sayın Vecdi Sayar, Mustafa Altıoklar, Aslı Şahin, Hayri Çölaşan ve Orhan Aydın'dan oluşmaktadır. Ön jüride; Prof.Dr. Bülent Özkam, Tarık Alpagut ve Serdar Gürcan yer almaktadır.

Uluslararası bölümde sadece film gösterimleri yer alacaktır. Uluslararası dalda yarışmalı bölüm yapılmayacaktır. Elemeden geçirilen Türkçe ve/veya İngilizce alt yazılı filmler festival süresince gösterilecektir.

Ulusal bölümde; kurmaca, belgesel, canlandırma/animasyon ve deneysel filmlerin ayrı ayrı değerlendirildiği bir yarışma bölümü vardır. Ön Jüri tarafından, festivale başvuran tüm ulusal filmler izlenmiş, içlerinden gösterim programına alınan ve yarışmaya katılacak filmler belirlenmiş olup, Ana Jüri tarafından her dalın en iyilerine ödül verilecektir.

Gösterime alınan filmler; Festivalde üç gün boyunca sinema salonlarında ve ayrıca birçok mekanda: Halk Plajlarında, Yat Limanında, kent meydanlarında perdeler kurularak, halkla buluşturulacaktır.

Başvurular ve detaylı bilgi için www.marmaristsanatfest.org

YARIŞMAYA ALINAN BELGESEL KISA FİLMLER

1 Burcu Ayşe Esenç/Cantekin Cantez - SADIK

2 Emre Karapınar/İHH - YOLANDA

3 Halil Aygün - DOM

4 İzgicem Al - MECBUR

5 Melih Kundakçıoğlu - KARAPOL

6 Sait Tuğcu/Sıla Özsoy - ALTIN KIZLAR

7 Serkan Ocak - RESİST

8 Soner Sert - KÖPRÜ

9 Yaşar Oktay - SURİYELİ GELİNLER

10 Zeynep Altay - SİYAHA BAKMA

YARIŞMAYA ALINAN DENEYSEL KISA FİLMLER

1 Burkay Doğan - SÖKÜK

2 Gökhan Altuntaş - SABBAT

3 Hasan Kılıç/Ayşe Kılıç - ARA(DA)

4 Hasan Kılıç/Efendi Kılıç - DÖNÜŞÜM

5 Kerem Akbaş - REA

6 Oğuzhan Kaya - MÜKEMMEL BİR GÜN

7 Sadık Demiröz - İSİMSİZ HİKAYE

8 Sadık Demiröz - ÇÖZÜM

9 Tufan Taştan - BİR KELİME

10 Umur Dağlı - KUMAR

11 UMut Subaşı - Ü.N.K.

12 Yağmur Kayış - İZ

YARIŞMAYA ALINAN KURMACA KISA FİLMLER

1 A.Alper Ayduman - YUVA

2 Abdulkerim Tunç - 7 8 MUSAB OĞUZ

3 Ahmet Taş - BROT

4 Arzu Görgülü - LİNA

5 Cevahir Çokbilir - NAR ZAMANI

6 Emirhan Eringen - TRANSİENT TRAİLER

7 Ertuğ Tüfekçioğlu - ÇOK UZUN BİR HİKAYENİN TAM ORTASI

8 Fatih Yürür - ZEMİN KAT

9 Mehmet Gülkanat - UKDE

10 Mehmet İrfanoğlu - TABU

11 Mert Dikmen - MELEK

12 Nazif Coşkun - ÜLKE

13 Sefa Sürücü - KIYIDA

14 Süleyman Arda Eminçe - DOĞUDA KAYBETMEK

15 Yusuf Özer - YOLDAKİ ADAM

YARIŞMAYA ALINAN ANİMASYON KISA FİLMLER

1 Buğra Uğur Sofu/Serdar Çotuk - DURAK

2 Burkay Doğan - ŞEM

3 Elif Sevda Demircan - TOPLU ULAŞIN

4 Engin Çetinkaya / Eyüp Taha Kaymaz - RÜYA

5 Ersin Kozan - SAKLI HATIRALAR

6 Gözde Sukmenyıldız - YALNIZLIĞIN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI

7 Engin Çetinkaya İSOKFA - RENKLERİN KARDEŞLİĞİ

8 Ozan Gönen - KAYBOLAN RENKLER

9 Semih Delil - BÜYÜK İHTİYAÇ

10 Serdar Çotuk - MERDİVENLER
Editör: TE Bilisim