TRT TV Filmleri projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen 'Ankara Yazı-Veda Mektubu' adlı sinema filminin gösterim tarihi belli oldu. Gürkan Uygun ile İpek Tuzcuoğlu'nun başrollerini paylaştığı film, izleyiciyle 6 Mayıs'ta buluşacak.


UYGUN İLE TUZCUOĞLU BAŞROLDE 

Yönetmenliğini Kemal Uzun'un yaptığı 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nda başrolleri Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu, Münir Can Cindoruk, Burçin Abdullah, Ümit Acar,  Tuncer Salman ve Sefa Zengin paylaşırken, filmin yapımcılığını Galip Güner ile Elin Ecealp üstlendi. 

12 Eylül Darbesi'nde Mustafa Pehlivanoğlu'nun idam edilmesini ve ailesinin yaşadıklarını hikâye edinen 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun gösterim tarihi 6 Mayıs olarak belirlendi.

TRT TV Filmleri projesi dahilinde, Gala Sinema ve Festival Tic. Ltd. Şti. ve Altın Koza Film Festival A.Ş’nin yapımcı olduğu 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun çekimleri, Adana ve Kozan'da tamamlandı.

Burçin Abdullah & Münir Can Cindoruk 'Ankara Yazı' sinema filminde görülüyor.

'HİKÂYESİNDEN OLDUKÇA ETKİLENDİM'

'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nda Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Ahmet Necmi Pehlivanoğlu'nu canlandıran Gürkan Uygun, hikâyesinden dolayı gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini söylerken, izleyicinin son yıllarda izleyeceği en etkili filmlerden birinde başrol oynamanın kendisini oldukça mutlu ettiğini dile getirdi.

'GURUR DUYDUĞUM YAPIMLARDAN'

Yaşanan aile dramında acıyı en fazla yaşayanlardan biri olan Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi Zeynep Pehlivanoğlu'nu canlandıran İpek Tuzcuoğlu ise 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun, kariyerind,e gurur duyduğu yapımlardan biri olduğunu dile getirirken, yakın tarihimizde yaşanan bu aile dramının izleyicide iz bırakacağından emin olduğunu söyledi.

'ANKARA YAZI-VEDA MEKTUBU' KONUSU:

Türkiye'nin sıkıyönetimle yönetildiği yıllarda, Ankara'da solcuların gittiği bir kahvehane, 10 Ağustos 1978 günü taranır. Bu olay daha sonraları Balgat Katliamı olarak anılacaktır. Olaydan birkaç saat sonra, polis etraftaki semtlerde olayla bağlantısı olduğunu düşündüğü birçok ülkücü genci gözaltına alır. İçlerinde o sırada 20 yaşlarında olan Mustafa Pehlivanoğlu adında bir genç de vardır. Mustafa'nın gözaltına alınmasıyla annesi Zeynep ve babası Ahmet Bey'in hukuk mücadelesi başlamış olur. 

Künye:

Ankara Yazı – Veda Mektubu

Yönetmen: Kemal Uzun
Oyuncular: 
Gürkan Uygun ( Ahmet Necmi Pehlivanoğlu )
İpek Tuzcuoğlu ( Zeynep Pehlivanoğlu ) 
Münir Can Cindoruk ( Mustafa Pehlivanoğlu )
Burçin Abdullah ( Mustafa Pehlivanoğlu'nun Nişanlısı )

Süre: 97 Dk.
Yapım Yılı: 2016
Editör: TE Bilisim