Paris’ten Sivas’a uzanan gerçek bir hikaye “Ammar 2:Cin İstilası”nın özel gösterimi Nişantaşı City’s de gerçekleştirildi. İzleyiciler tarafından tam not alan filmin, yapımcılığını Sami Dündar, yönetmenliğini ise Özgür Bakar üstleniyor. Bakar’ın senaryosunu Alper Kıvılcım ile birlikte yazdığı film, 17 Haziran’da vizyonda olacak. Filmin oyuncu kadrosunda Özlem Polat, Cem Coşkun Aksakal, Balamir Emren, Buse Narcı, Buse Popara, Ali İnan, Atilla Ate, Doue Serge, Christy Taner, Rudy Vidal Frendo gibi isimler yer alıyor.


Filmin yapımcısı Sami Dündar gerçekleştirilen basın toplantısında “1951 yılında Fransa’da yaşanan ‘Cin İstilası’ işaretleri ile dolu, korkunç bir hikayeden yola çıktık.  Kafatası Müzesi, Tour Eiffel, Louvre Müzesi, Notre Dame Klisesi, Lahey Sarayı, Old Rotterdam, Belçika Ormanları gibi mekanlarda gerçekleşen çekimler Fransa’da başlayıp Almanya, Hollanda, Belçika’nın ardından Sivas’ta tamamlandı. Türkiye'de çekilmiş korku filmleri içerisinde en yüksek prodüksiyon yapılmış bir film. Filmde bugüne kadar bu ülkede yapılmamış tarzlar denendi. Kurgu aşamasında da büyük bir emek harcandı." diyerek filme çok güvendiğini ifade etti.
Yönetmen Özgür Bakar ise Ammar filmleri serisinin gerçek olaylardan yola çıkmanın ötesinde hakikatleri beyaz perdeye aktardıklarını, bu sefer korku severlerin rüyalarına girmekle kalmayıp, ilk defa birçok gerçek görüntüyü montajlamadan yayınladıklarını belirterek; “Gerçek hikayeyi takip etmek için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında uğramamız gereken yerler vardı. Biz bunları yarı kurgu yarı gerçek görüntülerle kurgulayarak o yerlere de bizzat giderek değişik bir film çıkardık ortaya. Filmin yüzde yetmişlik kısmını oyuncular çekti. Oyuncuların bir belgesel hazırladığını varsayarak onlara filmi çektirdik. Filmin farklılık arz eden önemli yanı cinlerin resmedilmesi” dedi.
Filmin kısaca özeti:
Ammar filmlerinin ilki Ammar: Cin Tarikatı, 2009 yılında Emniyet tarafından bulunan bir kasetin izlenmesiyle kurgulanmıştı. Ammar 2: Cin İstilası’nda ise bu kaset, gazetecilik bölümü okuyan bir grup genç tarafından tez konusu olur. Feride ve Mustafa'nın şüpheli ölümünü araştırmak üzere bir belgesel hazırlamaya karar verirler. Olaya karışmış gerçek kişilerle görüşüp Fransa, Hollanda, Belçika’ya kadar gidip araştırmalarını tamamladıktan sonra son olarak Sivas’ta gerçek izlere ulaşırlar. Polisin kapattığı dosyanın Cinlerle bağlantılı olduğuna kesin olarak inanırlar. Olayın detayları derinleştikçe içinden çıkılmaz bir labirente düşerler. Dehşet verici olayları tüm gerçekliği ile kaydetmiş olurlar. Film, bu gerçek olayların kaydedildiği kasetten oluşmaktadır.  

Kısa Künye:
Yönetmen: Özgür Bakar
Yapımcı: Sami Dündar
Senaryo: Özgür Bakar ve Alper Kıvılcım
Müzik: Ercüment Vural
Yapım: Sami Dündar Film Yapım
Dağıtım: Mars Dağıtım
 
Oyuncular:
Özlem Polat, Cem Coşkun Aksakal, Balamir Emren, Buse Narcı, Buse Popara, Ali İnan, Atilla Ate, Doue Serge, Christy Taner, Rudy Vidal Frendo
"Ammar 2: Cin İstilası"nın özel gösterimi dün akşam Nişantaşı City's'de gerçekleşti. Özel gösterime oyuncularda katıldı. 
Editör: TE Bilisim