Türkan Şoray imzalı ‘Uzaklarda Arama’ sinema filminin galası Bakü'de gerçekleşti. Galaya katılan Türkan Şoray ve Yağmur Ünal, Bakü seyircisi ve basını tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı! Azerbaycanlılar tarafından uzun süredir beklenen gala ‘Nizami Kino Merkezi’nde gerçekleşti.

ÜST DÜZEY KATILIM!

Galaya, T.C. Bakü Kültür Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, T.C. Bakü Konsolos Yardımcısı, Bakü Devlet Üniversitesi rektörü Abel Meherremov, Azerbaycan Kültür Bakanı Yardımcısı Adalet Valiyev, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Amaliya Panahova’nın da aralarında bulunduğu Azerbaycan’ın ünlü simaları ve sinemaseverler adeta akın etti.

Merakla beklenen film, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 500’ü aşkın seyirci çıkışta Türkan Şoray’ı görüp tebrik edebilmek için uzun süre sıra bekledi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTULAR!

Türkan Şoray ve Yağmur Ünal, Bakü’deki ikinci günlerinde Bakü Devlet Üniversitesi’nde Rektör Abel Meherremov ve öğrenciler ile buluştu. Usta oyuncuya üniversitenin ‘Büyük Dost’ ödülü verildi. Kızı Yağmur Ünal’a da yaptığı film ve filmdeki oyunculuğu sebebiyle gümüş plaket sunuldu.


‘BÜYÜK DOST’ ÖDÜLÜ ALAN SULTAN’IN DUYGU DOLU ANLARI!

Sinemanın Sultanı, ödülünü alırken duygulu anlar yaşadı. “O kadar duygulu anlar yaşattınız ki burada şu an, hangi kelimeyle ifade etsem bilmiyorum. Özüm, kalbim, yüreğim titredi. Bana bunları yaşattığınız için siz sevgili gençlere tüm yüreğimle teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz sıcak ilgiyi hiç unutmayacağım. Ha Türkiye ha burası, o kadar iç içeyiz, can canayız, kan kanayız. Kendimi burada evimde kardeşlerimle, çocuklarımla muhabbet ediyormuş gibi hissediyorum” dedi.

“İZDİHAM YAŞANDI!”

Azerbaycan’da iTV kanalına konuşan Yağmur Ünal : “İlgi çok güzeldi, Azerbaycanlı kardeşlerimizle ne kadar iyi olduğumuzu tekrar anladık. Ben gelip burada yaşayabilirim, çok güzel bi enerjisi var. İzdiham yaşandı. Çok mutlu olduk. İnşallah Azerbaycan’la ortak bir iş de yaparız. İlk olarak kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’da vizyona girmek istedik ilk, yakında Avrupa’da da vizyona girmeyi düşünüyoruz” dedi.

Çekimleri İstanbul ve Muğla’da gerçekleştirilen film, şehir merkezindeki Barones Pavyon’un, yakınlardaki küçük bir kasaba olan Uzaklar’a taşınma emrinin çıkması ve devamında yaşanan olayları mizahi bir dille anlatıyor. Pavyonda çalışan kadınların kasabaya girişiyle başlayan hikaye hem çok güldürecek hem de zaman zaman izleyenlerin içini acıtacak. Vadi Film yapımı ‘Uzaklarda Arama’ sinemalarda!
Editör: TE Bilisim