Nebahat Çehre, Faik Mirzayev ve Azer Aydemir, Tamilla Hamidova, Mina Seyid-Mamadova, Vugar Velhamov ve Lane Davies’in rol aldığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Vahid Mustafayev gerçekleştirdi.Nebahat Çehre’nin, iki çocuğu Azerbaycan Bağımsızlık Savaşı’nın farklı saflarında çarpışan bi anne rolünü canlandırdığı Kanlı Ocak’ta, ünlü Hollywood yıldızı Davies ise bir gazeteciyi oynuyor.

Son filminin heyecanını kırmızı halıda medya mensuplarıyla paylaşan Nebahat Çehre, gecede giydiği elbiseyle de büyüledi. Galaya katılanlar arasında Mübariz Mansimov, Reşad Abdullayev, Mahsun Kırmızıgül, Buket Taşdelen, İpek Bilgin, şarkıcı Günel ve Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva gibi önemli isimler vardı.
Kırmızı halı seremonisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ‘Kanlı Ocak’ın yapımcısı ve yönetmeni Vahid Mustafayev filmi, çekim süresince 75 gün komada kalan ve 18 Şubat günü hayatını kaybeden annesine itaf ettiğini dile getirdi.Konuşmasına böyle bir filmi çektikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek devam eden Mustafayev, “Sanatın, sinemanın dili ve gücü çok büyük. Bu pencereden yaşananları, gerçekleri tüm dünyaya duyurabilmek önemli” dedi. Geceye katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeve ise Vahid Mustafayev’den övgü dolu sözlerle bahsederek tüm, ekibi tebrik etti.
Nebahat Çehre gala da şıklığı ve formuyla yıllara meydan okudu.

Vatan, anne ve aile sevgisini konu alan, Azerbaycan’ın yakın tarhini bir belgesel niteliğinde anlatan “Kanlı Ocak” beyazperdedeki yolculuğuna başladı.
Editör: TE Bilisim