Yönetmenliğini Hasan Karcı'nın yaptığı, başrollerini Sinan Bengier, Cengiz Güçlü, Burak Arslan, Erol Tezeren, Hilal Öztürk, John Jutchins, Mimoza Eleiz, Janine Hutchins, José de Hita, Güray Kip, Hasan Yıldız, Karin Dangele, Ökkeş Avgın, Yvone Konig, Tommy Cambes'in paylaştığı "Belalılar" filminin galası Türk Sineması'na önemli katkılar sağlayan Grand Pera Beyoğlu Emek sinemasında yapıldı.

Absürd komedi tarzındaki "Belalılaar"filmi galaya katılan davetlilerden tam not aldı. Oyuncuların galaya filmde giydikleri kovboy kıyafeti ile katılması geceye ayrı bir renk kattı.

Filmin bir bölümünün çekimleri İspanya'da gerçekleşti. Gecede ayrıca Emek Sineması çalışanlarına plaket verildi. Plaketi çalışşanlar adına Emek Sineması müdürü Remzi Buharalı aldı.
Filmin konusu
Acımasız haydut Mask’ın hüküm sürdüğü topraklara devlet el koymuştur. Bunu kendine yediremeyen Mask, bu işle ilgilenen şerifi yok etmeyi planlar. Mask, şerif yardımcısını öldürür ve kardeşine de şerifi öldürmesini söyler. Mask’ın kardeşi, şerifi öldürmek isterken şerif tarafından öldürülür. Mask, bu olaydan sonra şerife iyice düşman olur ve onun peşine düşer.
Editör: TE Bilisim