Beren Saat, kör ve sağır bir karakteri canlandırıyor

1950’li yılların Büyükadası’nda, iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı “bilmeyen”, çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Ela ile Ela’yı iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca’nın çarpıcı hikâyesini konu alan filmde Beren Saat ve Uğur Yücel başrol oynuyor.

Karakter için titiz ön hazırlık
Helen Keller’ın The Story of My Life isimli etkileyici otobiyografisinden sinemaya aktarılmış olan Hint yapımı Black filminden yola çıkılarak beyazperdeye üçüncü kez taşınacak olacak Benim Dünyam,  Beren Saat ve Uğur Yücel yorumuyla seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Doğuştan görme, işitme engelli olan ve öğretmeni sayesinde hayata tutunan Ela karakteri ile izleyeceğimiz Beren Saat, karakteri için uzun bir ön hazırlık yaptı. 
Bastonla yürüyüş dersleri aldı
Ela karakterinde kendisini en çok zorlayan kısmının duyan bir insan olarak, duymayan birinin çıkardığı sesleri taklit etmeye çalışmak olduğunu belirten Beren Saat, “O konuda Ercüment Tanrıverdi’nin yardımını aldım. Helen Keller’ın hikayesi olduğu için de hedeften çok şaşmadım. Keller’ın internetteki videoları benim için odak noktası oldu ve onun sesini nasıl kullandığıyla ilgilendim” diye konuştu.

Engelli Dernekleri'nin öğretmenleriyle çalışıldı
Ela ve Mahir Hoca'nın siyahtan beyaza giden sıra dışı, umut, azim ve fedakârlık hikayesi olan “Benim Dünyam” filmi için başarılı oyuncu Beren Saat, set öncesi ve set süresince Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi ile birlikte çalıştı. İşaret dili öğrenen Saat, aynı zamanda Altı Nokta Körler Derneği’nin okullarının öğretmenleri ile de çalışmalar yaptı. Beren Saat bu çalışmalarda bastonla yürüme dersleri aldı. 


Editör: TE Bilisim