Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri usta oyuncunun oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık, eski gelini Sibel Turnagöl ile yakınları kabul etti.  Cenazeye Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Süleyman Turan,Gönül Yazar,Yıldız Kenter, Türkan Şoray, Orhan Gencebay, Serdar Gökhan,Ali Müfit Gürtuna,Genco Erkal, Göksel Arsoy, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Oktay Kaynarca,Ali Sunal, Mahsun Kırmızıgül, Haldun Dormen, Türker İnanoğlu,Mahmut Hekimoğlu,Sevim Emre,Mehmet Sevigen,Nurseli İdiz,Tanju Gürsu,Berhan Şimşek,Sezen Cumhur Önal,Ağah Özgüç, gibi sanat dünyasından çok sayıda ünlü  isim ile yakınları ve tiyatrodan öğrencileri katıldı.

             Çolpan İlhan'ın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orhan Gencebay ve Mustafa Sarıgül birlikte saf tutarak, birbirlerine başsağlığı dilediler.

             Kerem Alışık annesini kaybetmenin acısını derinden hissetti ve çok bitkindi.Cenazede imamın haklarınızı helal ediniz  dedikten sonra bir vatandaşın ben haklarımı helal etmiyorum demesi üzerine cenazede bulunanlar  Kerem Alışık ve  herkes bir şok ve şaşkınlık yaşadı.Daha sonra imamın taşkınlık yapmayalım diye ortalığı sakinleştirmesinden sonra cenaze namazına geçildi.

            Cenaze namazından sonra omuzlara alınan Çolpan İlhan Ayyıldızlı  tabutu  Zincirlikuyudaki Sadri Alışıkın yanına defnedilmek üzere cenaze aracına kondu ve mezarlığa getirildi.Burada da eski gelini Sibel Turnagöl elleriye kaynanasına toprak atarak karanfil dikerek son görevini yerine getirdi.Kerem Alışık annesi toprağa verilirken ayakta durmakta zorlanıyordu  ve bir ara Kerem Alışığı Orhan Gencebay zor teskin etti.Cenazeye gelenlerin gözleri  uzun süre beraber çalıştıkları Yavuz Bingölü aradı. MUHARREM ERDEMİR

Editör: TE Bilisim