“Bir Ölür Bin Dirilir”
Bir askeri birlikten gönderilen dört kişilik ekip sıradan bir iletişim anteni  tamir görevi sırasında hiç beklenmedik bir şekilde terörist pususuna düşer. Hayatta kalan uzun dönem er ve kısa dönem çavuş iki genç asker lk kez aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp esas düşmana karşı beraber mücadele edeceklerdir.  İki tüfek, dört şarjör ve arızalı bir telsiz dışında  sahip oldukları tek şey hayatta kalma içgüdüleri ve güçlü iradeleridir. Dağ, iki genç askerin kardeşlik ve cesaret kavramlarını keşfettiği bir kahramanlık öyküsüdür.

 
İstanbul’lu Oğuz (Çağlar Ertuğrul), bedelli askerliğe hakkı ve parası olmasına ve çevresindekilere rağmen prensiplerinden ötürü askere gitmeyi seçer ve brövesinin takılmasına 1 hafta kala kendini cesaretinin sınanacağı bir tehlikenin içinde bulur.
 
Oğuz'un sürekli dalaştığı, Keçiören kabadayısı,  Bekir (Ufuk Bayraktar) ise uzun dönem er olarak askerlik yapmaktadır. Ne komutanlarla ne de emirlerle arası iyi olan “arıza” lakaplı Bekir’in askerliği asi tavırları yüzünden 2 sene uzamıştır.  Oğuz'la yanyana ve omuz omuza gireceği bu mücadele saf ve fütursuz cesaretine rağmen onun için bile çok zor olacaktır.
 
Cesaret sınırlarını olabilecek en zor şartlarda test edecek olan bu iki genç asker baskından önce karargahtaki husumetlerini bir kenara bırakıp, kimsenin onlara yardım edemeyeceği bu dondurucu ve vahşi ortamda teröre karşı birlikte mücadele edecek ve büyük kahramanlıklar sergileyeceklerdir.
Zamanı, mekanı  ve düşmanı belirtilmeyen bu öykü gerçekçi ve çoğu zaman merhametsiz bir şekilde bu genç askerlerin kahramanlığını  ve içinde bulundukları durumu süslemeden, masallaştırmadan, akıcı ve yalın bir görsel dille anlatmaktadır.
YÖNETMEN ve OYUNCULARDAN…
Filmin yönetmeni ve senaristi ALPER ÇAĞLAR, Robert Koleji bitirip A.B.D. de University of Virginia’da ve daha sonra Bilkent Üniversitesinde Media Studies ve Grafik Tasarım bölümlerini bitirmiştir, 2004 yılından beri çok sayıda tanıtım filmi ve ödüller alan kısa metrajlı filmlere imza atmıştır. İlk filmi olan “Büşra” Türkiye'de 2010 yılının Mart ayında vizyona girmiştir.
Filmin bıçkın serseri askeri Bekir'i oynayan UFUK BAYRAKTAR , Zeki Demirkubuz’un keşfettiği yeni nesil Türk sinemasının en yetenekli oyuncularından biri olarak biliniyor. “Bekleme Odası”yla kariyerine başladı. Sonra yine Demirkubuz’un “Kader” filminde bu kez başrolü oynadı. Ardından da Semih Kaplanoğlu’nun “Yumurta” filminde rol aldı. İlk filmleriyle dahi Türkiye'deki birçok prestijli festivalin ödüllerini toplayan Ufuk en son  “Ezel” dizisinde Ramiz Karaeski’nin gençliğini oynamış, ve yine bu sene vizyona girecek Çanakkale 1915 ve Toprağın Çocukları filmlerinde başrol oynamıştır.

Künye:
Tür Macera / Dram
Süre: 90 Dakika
Dil: Türkçe
Yönetmen & Senaryo ALPER ÇAĞLAR
Oyuncular Oğuz- ÇAĞLAR ERTUĞRUL
Bekir- UFUK BAYRAKTAR
Yüzbaşı Yaşar Demir- FIRAT DOĞRULOĞLU
Kıdemli Başçavuş Kemal Karadağ- MESUT AKUSTA
Özel Kuvvetler Üsteğmen Tuğrul Tümen- CENGİZ COŞKUN
Pelin- GÖZDE MUTLUER
Defne – İPEK BAĞRIAÇIK

Görüntü Yönetmeni MEHMET BAŞBARAN

Uygulayıcı Yapımcı ALPER ÇAĞLAR
Kurgu ALPER ÇAĞLAR “Oğuz” karakterinini canlandıran Çağlar Ertuğrul’un ilk uzun metraj film tecrübesidir. Koç Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun olan Çağlar üniversitenin tiyatro kulübünde başlayan oyunculuk deneyimine Akademi 35bucuk Acting/Drama School’da aldığı eğitim ile devam etmiştir. An itibariyle Mahsun Kırmızıgül'e ait yeni dizi projesi “Benim İçin Üzülme”de başrol oynamaktadır.
Editör: TE Bilisim