Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında sinemamızın değerlerini ağırlamaya devam ediyor. Koçyiğit’in bu haftaki konuğu Türk Sineması’nın dublaj kraliçesi, tiyatro ve sinema oyuncusu Jeyan Mahfi Tözüm oldu.

Hülya Koçyiğit programını “Hepimizin kariyerinde önemli bir yere sahip müthiş bir kadın. Evet bu kez huzurlarınızda tam adıyla Mesadet Fatma Jeyan Mahfi Ayral Tözüm. Yıllarca bana sesini vermiş , sevilmemde büyük pay sahibi olmuş şahane kadın hoş geldin” sözleriyle açtı.

Jeyan Mahfi Tözüm çocukluk anılarından bahsederken, dublaja 10 yaşında başladığını söyleyerek “Ben mesleği seçmedim, meslek beni seçti” dedi. Tözüm, tiyatro macerasının da, babası ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Necdet Mahfi Ayral’ın usta isim Muhsin Ertuğrul’un “Küçük bir kız çocuğu lazım ne yapsak?” sorusunun ardından “Evde kızım var isterseniz getireyim oynasın” sözleriyle başladığını da belirtti.

“Sokakta ne zaman konuşsam, ne zaman gülsem ‘Hülya gibi güldü, Hülya gibi konuştu’ derdi bilmeyenler, ben de ‘Ben onun sesiyim’ derdim” diyerek anılarından bahseden Tözüm’ün “Ben senin 12 yaşını biliyorum Hülya” sözleri de programda kahkahalara neden oldu. Jeyan Mahfi Tözüm “Benim sesim en çok sana yakıştı Hülya, senden önce Belgin Doruk vardı, sonra sen geldin” derken sinemada sayısız ismi seslendirdiğini de şu sözlerle açıkladı “Bazen soruyorlar kimi konuştunuz diye ben de diyorum ki kimi konuşmadım onu sorun.”

“Ben Kıskanıyordum Sizi”

Jeyan Mahfi Tözüm’ün “Ben beklerdim gelip dublaj stüdyosunu ziyaret etmenizi, kolay gelsin demenizi ama vakit yoktu sanırım” sözlerine Koçyiğit bir itirafta bulunarak “Hem vakit yoktu hem de itiraf edeyim kıskanıyordum sizi. Hep sorardım kendi kendime ‘Kendimi ne zaman seslendireceğim?’ diye bir gün karşılaştık sizinle stüdyoda dedim ki “Jeyan abla ben kendimi seslendirmek istiyorum ne dersiniz? Siz de dediniz ki ‘Hülya öyle kolay bir iş değil seslendirme, dublaj. Olur ki denersin, yapamazsın sonra aman Jeyan Abla gel dersin, gelmem” demiştiniz hiç unutmuyorum onu sonra seneler geçti sesli filmler çekilmeye başlandı, bir çoğumuz kendi sesimizle oynadık.” Jeyan Mahfi Tözüm, Hülya Koçyiğit’in kendi sesiyle oynadığı Kurbağalar filmini izlediğini belirterek “İnsana kendi sesi çok daha yakışıyor, orası ayrı hikaye” dedi.

Seslendirme tekniklerinden de bahseden Tözüm “Bir filmde iki farklı karakteri de seslendirdim kimse anlamadı” derken usta sanatçı Abdurrahman Palay’a da çok kızdığını belirtirken “Nayırları, Nevetleri çıkardı, yapma dedik yaptı, öyle yaptı ve yıllarca da öyle kaldı” dedi.

Stüdyoda dublaj da yaptılar, Hülya Koçyiğit ağzını oynatırken Jeyan Mahfi Tözüm’de dublaj yaptı. “Film Gibi Hayatlar” Jeyan Mahfi Tözüm’ün konuk olduğu sımsıcak bir programla daha 07.07.2019 Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

Editör: TE Bilisim