1853 yılında Sultan Abdülaziz tarafından yapılan '' Adile Sultan Kasrı '' bir zamanlar yetim yurdu ve öğretmen evi olarak kullanıldıktan sonrada yapılan restorasyon sonunda Hababam Sınıfı müze haline getirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla yapılan son restorasyonla eski ihtişamına kavuşan tarihi kasrın üst katlarında şirket toplantıları,çalıştaylar,seminerler,davetler ve toplantılar yapılmakta.


Müze açılışına Hababam sınıfının oyuncularından başta Halit Akçatepe,Teoman Ayık,Ahmet Arıman,Tuncay Akça,Ercan Gezmiş,Mehmet Çatay,Dinçay Çetindamar,Tayfun Akalın,Ümit Doğru,Dilaver Gür,Bülent İğdiroğlu,Faruk Şallı,Gazanfer Şener,Ergun Sözen,Cafer Dere,Ertaç Ünsal gibi isimlerle beraber toplam 20 oyuncu katıldılar.
Yapılan tören Konuşmalarının ardından, davetliler, oyuncularla birlikte kurdelayı Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer Yıldız, Halit Akçatepe, okul müdürü Temurhan Başar ile birlikte keserek, müzeye dönüştürülen sınıfa girdiler. Sınıfta, oyunculardan Adile Naşit, Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe'nin silikondan heykelleri bulunuyor.

Sınıfa girenleri, kopya çekmek için sobanın içine girmiş olan "Güdük Necmi" lakaplı Halit Akçatepe ve onun başında dikilen "Kel Mahmut" lakaplı Münir Özkul'un silikon heykeli karşılıyor. Öğretmen masasının önünde dikilen Adile Naşit elinde zil çalarken, "İnek Şaban" lakaplı Kemal Sunal ise sırasında otururken görülüyor. Duvarları film karelerinden fotoğraflarla süslenen sınıfta, hayatını kaybedenlerin fotoğrafları da oturdukları sıraların üzerine konuldu.
Sınıfta sıralara oturarak fotoğraf çektiren oyuncuların, hayatta olmayan arkadaşlarının fotoğraflarına bakarak duygulandığı görüldü. Oyuncu Halit Akçatepe, duygularını, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel olmuş" sözleriyle dile getirirken, silikon heykeliyle ilgili olarak da, "Münir abi kulağımdan çekerek sobadan çıkarıyordu. Ama şimdi sadece kafamı koymuşlar" dedi.

Hababam Sınıfı oyuncuları daha sonra hep beraber "Güm güm güm Hababam" şeklinde slogan attı. Eski günlerine yeniden dönmelerinin hüznünü yaşadılar.Müzeyi gezen oyuncular çıkışta da okulun merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilisim