SRP İstanbul'un, T.C. Paris Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alarak gerçekleştireceği “Paris’te Türk Sinemasıyla Randevu”nun üçüncüsü 15-18 Aralık 2016 tarihlerinde Paris'te yapılacak. Farklı içerikler ve yeniliklerle Fransız seyircisiyle buluşacak etkinlik, şehrin kalbinin attığı  Champs Elysee bulvarında yer alan UGC Normandie sinemasında yapılacak gala gecesiyle start alacak.
 
15 Aralık Perşembe  akşamı gerçekleştirilecekgala gecesinde Hale Soygazi'ye "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" takdimedilecek.

Kara Murat Fatih'in Fedaisi  filmi ile sinemaya adım atan  sanatçı, Randevu’nun "Onur Konuğu" olarak Fransız sinemaseverleri selamlayacak.
 
Saklambaç Gazetesi’nin düzenlediği “Türkiye SinemaGüzellik Yarışması”nda birinci olduktan sonra “Avrupa Güzeli” seçilen HaleSoygazi, 1978 yılında Yavuz Özkan’ınyönettiği ve başrollerini
Tarık Akan ile paylaştığı ‘Maden’ filmi ile ‘Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde‘En Başarılı Kadın Oyuncı Ödülü’nün sahibi oldu. 

‘Maden’ filminden sonra altı yıl ara verdiği sinemaya 1984 yılında Atıf Yılmaz’ın yönettiği ‘Bir Yudum Sevgi’ ile dikkat çekici birdönüş yaptı. Oyuncu, filmdeki başarılı performansıyla ‘Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ikinci kez 'En Başarılı Kadın Oyuncı Ödülü’ne layık görüldü.

HaleSoygazi duruşu ve oynadığı “Bir Avuç Cennet”, “Kadının Adı Yok”,“Cazibe Hanım’ın Gündüz Düşleri” gibi kadını konu alan sosyal içerikli filmlerle Türk Sineması’nın en özel oyuncularından biri oldu.
Editör: TE Bilisim