'Hükümet Kadın'ı İlk haftada 237.117 kişi izledi !

BKM'nin tüm etkinliklerine büyük ilgi gösteren İzmirliler Devajans'ın organize ettiği oyuncularla buluşmaya da koşarak geldiler. Alışveriş Merkezi'nde kelimenini tam anlamıyla yer gök Hükümet Kadın'dı! Ege Bölgesi'nin ilk kadın belediye başkanı olan Işılay Saygın da gösterime katıldı. Türk Kadınlar Konseyi'nin bir kız yurdu inşa etmesi için gösterimin gelirinin bir kısmının bağışlanması nedeniyle Saygın, dernek adına oyunculara birer plaket verdi. Devajans Başkanı Erhan Gölbey de yaptığı açıklamada "Türk Kadınlar Konseyi Derneği İzmir Şubesi, Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu yararına gerçekleştirdiğimiz İzmir galasında toplananan cüz'i rakam yurt için çok önemli bir gelir olmayacaktır. Amacımız İzmirlilerin dikkatini yurdumuza destek olmaya çekebilmek" dedi.

Eski Bakan Işılay Saygın oyuncularla birlikte izlediği filmin çıkışında başta Demet Akbağ olmak üzere tüm ekibe övgüler yağdırdı.

1 Şubat'ta vizyona giren Hükümet Kadın filmi, 237. 117 rakamıyla haftasonunun en çok izlenen filmi oldu.


Başrolünü Demet Akbağ'ın üstlendiği filmin, senaryo yazarı ve yönetmeni ise Sermiyan Midyat. “Hükümet Kadın’da Demet Akbağ’a Sermiyan Midyat, Mahir İpek, Ercan Kesal, Burcu Gönder, Gülhan Tekin, Cezmi Baskın, Renan Bilek, Rıza Akın, Bülent Çolak, Olgun Toker, Haki Biçici, Ahmet Sarsılmaz, Doğukan Polat, Bahadır Efe, Ayberk Atilla, İpek Bilgin, Aziz Sarvan, Kemal Uçar, Bahadır Efe, Orçun Kaptan, Sarp Aydınoğlu eşlik ediyor.

Filmin konusu: 8 Çocuklu Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate'nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıydı. Birgün, başına gelenler onun da Midyatlılar'ın da hayatını değiştirdi! Okuma yazması olmayan Xate Midyat Belediye Başkanı oldu! Mutfak işlerine girişir gibi giriştiği devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukça rekabeti Midyat halkına kahkahalar attıran maceralara neden oldu. Ama hiçbir şey Xate'yi yolundan döndürmedi. Hükümet gibi kadın Xate, işleri elinin hamuru ile çözmenin yolunu her seferinde buldu. Midyat'ta henüz kimse farkında olmasa da sadece onun için değil tüm ülke için hayat eskisi gibi değildi aslında. Ama en azından Midyat’ın değişimine giden yol, kahkahalarla doluydu!

Editör: TE Bilisim