(New York-ABD)  Dünyaca ünlü film yönetmenlerinin ve yapımcılarının katıldığı ilk Brown Film Festivali Türk yazar yönetmen Irmak Taşındı tarafından New York’da SVA sinema salonlarında düzenlendi ve olağanüstü yoğun bir ilgi gördü. Kazanan filmler arasında Tasindi’nin Pandora’s Box adlı kısa filmi en beğenilenlerden oldu. Festival açılışında konuşmacılar arasında The Bourne Identity, Mr & Mrs Smith, Edge of Tomorrow, American Made gibi bütün dünyanın aşık olduğu filmlerin yönetmeni Doug Liman ve 4 kez Emmy ödüllü Frank Lesser da vardı.
Doug Liman & Irmak Taşındı

New York da aldığı yönetmenlik eğitiminin ardından film dünyasına hızlı bir giriş yapan Irmak Taşındı, Pandora’s Box adlı yeni kısa filmi ile Amerika’da bir çok film festivalinin gözdesi oldu. Kara mizah drama ve büyülü gerçekçiliği birlestiren Pandora’s Box, komada beyninde hapis kalmış orta yaslı Pandora’nın bir mucize sayesinde sevdikleriyle son kez konuşmasını anlatan sevgi dolu bir hikaye. Pandora’s Box dünyanın en büyük bağımsız film festivali Worldfest Houston’da en iyi kısa film kategorisinde platinum Remi ödülünü alarak uluslararası bir başarıya ulaştı. Pandora’s Box yine dünyaca ünlü film yapımcılarından büyük destek gören Manhattan Film Festivalinde de gösterime sunularak festival izleyicileri ile buluştu. 15 Aralık tarihinde New York Turkish Film Festivalinde gösterilecektir.

Alman Lisesinden mezun olan Taşındı, Amerika’da Brown Üniversitesi'nde, ekonomi ile sanat ve mimari tarihi bölümlerini tamamladı. Uzun yıllar Citi Bank da yatırım bankacılığı yapan Taşındı icindeki hikaye yazma tutkusunu, çıktığı dünya seyahati sayesinde yeniden keşfederek yazdığı hikayeleri hayata geçirmek ve insanlara ulaştırmak için çok sevdiği kameranın arkasına geçmeye karar verdi. Taşındı, film eğitimini tamamladıktan sonra, New York’da Tasindi Films adlı bir prodüksiyon şirketi kurdu. Yarattığı üç kısa film Heartless, Karma ve Pandora’s Box arkasından simdi endustrideki tecrübeli isimlerin desteğiyle akıllarin sınırlarını zorlayacağına inandığı ilk uzun metraj filminin hazırlıkları içerisinde.
Irmak Taşındı, ilk sinema filminin hazırlıklarına başladı.
Editör: TE Bilisim