Hümeyra OnurÖdülü'nü Ferzan Özpetek'in elinden aldı

Mehmet Günsür'ün sunumuyla, Multisala Barberini sinemalarında gerçekleştirilen açılış gecesinde Hümeyra'ya Onur Ödülü'nü Ferzan Özpetek takdim ederken, festivale katılan Çağan Irmak, Çağatay Ulusoy ve Kenan İmirzalıoğlu da sahneye çıkarak İtalyan sinema severleri selamladılar.

Hümeyra Onur Ödülü'ne layık görüldü.
Haluk Bilginer

Çağan Irmak ve Ferzan Özpetek Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor ile yakından ilgilendi.
Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen açılış gecesi, Twigy'nin evsahipliğinde, Roma'nın saklı meydanlarından birinde yer alan Da Teo'da yapılan özel bir yemekle taçlandırıldı. SRP İstanbul tarafından geçtiğimiz yıl Paris'te yapılan Türk Sinemasıyla Randevu'nun da destekçilerinden olan Twigy'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, Türk Sineması'nın Roma'da İtalyan sinema seyircisiyle buluşmasına da Twigy olarak verdikleri destekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.Gala yemeğine Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin, Ferzan Özpetek, Serap Engin, Hümeyra, Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, Çağan Irmak, Çağatay Ulusoy, Ahmet Hakan Coşkun, Mehmet Günsür, Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor katıldı.

Kenan İmirzalıoğlu ve Haluk Bilginer birlikte fotoğrafları incelediler.
Festival Başkanlığını Serap Engin'in yaptığı Roma Türk Film Festivali, geçen üç yılda olduğu gibi bu yıl da Türk Sineması’nın tüm renklerini İtalyan seyircisiyle buluşturdu.
Editör: TE Bilisim