'KOD ADI K.O.Z' YAKIN TARİHE IŞIK TUTACAK!

‘Söylenenler mi doğru, öğrenecekleriniz mi’ sloganı ile 13 Şubat’tan itibaren beyazperdede sinema izleyicisyle buluşmaya hazırlanan Kod  Adı: K.O.Z.’un fragmanından da anlaşıldığı gibi filmde iddialı konu başlıkları  yer alıyor.
 
Devletin içinde devlet kurmaya çalışan ve bunların arkasındaki gizli güçlerin deşifre edildiği ilk film olma özelliğine sahip Kod Adı K.O.Z’da Emniyet teşkilatı ile yargı organları içindeki yapılanma ve müsteşarına düzenlenen kumpas, kardeşlerin bir örgüt yüzünden yollarının ayrılması, gibi konular işleniyor.
 
Yakın geçmişe dair yaşanan olaylar konusunda bir aydınlatma niteliği taşıyan Kod Adı K.O.Z Başbakan rolünü Cem Kurtoğlu üstlenirken ayrıca Hakan Ural, Günay Musayeva, Tolga Karel,  Hazım Körmükçü, İskender Bağcılar, Yeşim Alıç, Yılmaz Gruda, Turgay Tanülkü,  Murat Onuk, Seçil Şahin, Mehmet Çepiç, Remzi Evren ve kalabalık bir oyuncu kadrosu yer alıyor.
 
Filmin dağıtım şirketi Mars Dağıtım, Kod Adı K.O.Z. için sinemalardan çok yüksek bir talep aldıklarını ve Türk sinema tarihinin en fazla sinemasında ve rekor bir kopya sayısıyla gösterime gireceklerini söylediler.
 
Parantez Yazı Grubu’nın kalema aldığı filmin yönetmen koltuğunda Celal Çimen yer aldı.
Editör: TE Bilisim