DÖRT KOLDAN GELİYOR

Kemal Uçar, İşkenceci bir gardiyandan üniversite öğrencisine, komik ve duygusal bir gençten gazeteciye dört farklı proje ile sevenleriyle buluşacak.

Başarılı oyunculuğunun, etkileyici sesinin yanı sıra bir şair ve yazar olarak da geniş bir hayran kitlesi tarafından takip edilen ve bugüne kadar komediden drama pek çok farklı tarzda beğeni toplayan Kemal Uçar dört koldan geliyor…

TRT için hazırlanan ve konusu Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde geçen ‘Adı Yunus’ adlı TV filminde işkenceci bir gardiyanı canlandıran Kemal Uçar, çekimlerini tamamladığı üç ayrı sinema filminin de izleyicileri ile buluşması için gün sayıyor. Kemal Uçar, ‘Saklambaç’ta bir gazeteciyi, ‘Bütün Saadetler Mümkündür’de bir üniversite öğrencisini, ‘Hasret Bitti’de ise saf ve temiz kalpli komik aynı zamanda romantik bir genci oynuyor.

Kemal Uçar, “Ankara Ulucanlar Cezaevi şimdi müze olmuş ama zamanında ne şairler, ne aydınlar yatmış. İçeri girdiğiniz anda insanın psikolojisi bir garip oluyor. Sistemin köleleştirdiği bir durum var. İster istemez içinize işliyor… Ben de işkenceci bir gardiyanı oynuyorum.” diyor.

 ‘Saklambaç’ adlı sinema filminde İlhan Şeşen ve İpek Tenolcay ile birlikte kamera karşısına geçen Kemal Uçar, bu filmde de genç bir gazeteciyi oynuyor. Azınlıklar meselesine değinen filmin yönetmeni ise Savaş Uğur. “Saklambaç”ın festivallerde gösterilmesi planlanıyor.

Yönetmenliğini Selman Kılıçaslan’ın yaptığı ‘Bütün Saadetler Mümkündür’ adlı sinema filminde Ali adında bir üniversite öğrencisini canlandıran Kemal Uçar bu filmde de bambaşka bir role bürünüyor. Afyonlu bir gencin (Ali) Adapazarı’na okumaya gittikten sonra ERASMUS’a başvurmasıyla hayatının akışının değişmesini konu alan film,  aşk, entrika, dram gibi birçok konuyu barındırıyor. Çekimleri Sakarya’da gerçekleştirilen filmin bütün önemli festivallere katılması şimdiden planlanmış durumda.

Haldun Boysan ve Ceyda Ateş ile birlikte başrolleri paylaşan Kemal Uçar, gurbetçi bir ailenin Türkiye’ye dönüşünde yaşadığı maceraların anlatıldığı ‘Hasret Bitti’ adlı sinema filminde ise Çetin Ceviz karakteri ile izleyiciyi güldürecek. Yapımcılığını Dip Film’in yaptığı, yönetmenliğini Ayhan Özen’in üstlendiği filmin çekimleri İzmir Seferihisar’da gerçekleşti.

Kemal Uçar “Hepsinin tarzı birbirinden farklı. Bunların içinde dram var, siyasal film var, festival filmi var. Diğer yandan ‘Hasret Bitti’ çok eğlenceli bir komedi filmi, aynı zamanda oldukça da duygusal bir aile hikayesi. Bir oyuncu olarak farklı tarzlarda farklı karakterleri oynuyor olmak beni besliyor. Oynadığım her karakterle ilgili çok olumlu dönüşler alıyorum ama komedi oynadığım işlerle ilgili gelen tepkiler beni ayrıca çok mutlu ediyor. Komedi konusunda müthiş bir potansiyelim ve yeteneğimin olduğunu söylüyor herkes ve bunu beni son derece mutlu ediyor.  ” diyor…

Kemal Uçar, Ceyda Ateş ve Haldun Boysan ile birlikte başrolleri paylaştığı "Hasret Bitti" adlı sinema filmi ile izleyicileri güldürecek.
Editör: TE Bilisim