"Ekrem ağabey çok şeyler öğretti. 'Oğlum' diye severdi beni"

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Ekrem Bora için şunları söyledi:

"1997 senesinde Adana'dan İstanbul'a taşındığımız senesinde, kış gibi bir okula başladım. Orta 2'inci sınıf öğrencisiydim o sırada. Birgün okulda öğle yemeği molası verildiği sırada bahçede basketbol oynarken kafamı çevirdim; yanlış mı gördüm, doğru mu gördüm çok emin olamadım, sonra dönüp bir kere daha baktım. Ekrem abi torununu okula yukarıya çıkartıyordu. Sonra düşündüm, 'acaba yanına gelirsem beni tersler mi diye' çok çekinmiştim. O gün hayatımda ilk defa tv'den birisini gördüm.
Ekrem abiyi çok seven, kalbimden konuşuyorum gerçekten, onun filmleriyle büyüyen biri olarak; burada gördüğüm kadarıyla kaç jenarasyon toplanmış. Bu da ne kadar değerli, Türk Sineması adına ne kadar hoş şeyler bırakmış ve ömrümüzün sonuna kadar onu yaşatacağımız tecrübeler vermiş bir insan için toplanmaktayız.
Ekrem Bora, Kıvanç Tatlıtuğ - Fotoğraf: Olcay Ünal Sert

Kıvanç Tatlıtuğ, Ekrem Bora'nın tabutunu öperek vedalaştı. (Muharrem Erdemir)

Eve gidip ağladım!

Sonra eve gidip ağladım. Annemle konuştum, dedim; Ekrem Bora'yı gördüm ben! Anne çok acayip bir şey bu. O nasıl karizma, o nasıl bir şey. Yaklaşamadım yanına. 'Oğlum' dedi, 'İnşallah birgün tanışma fırsatınız olur' dedi. Benim ilk dizim 'Gümüş' dizisine başladığım zaman, orada tanışma fırsatı buldum. Ağlamaktan başka bir şey yapmadım tabii ki! Çok şeyler öğretti Ekrem ağabey. 'Oğlum' diye severdi beni.
Hayatımda bu kadar karizmatik, bu kadar ailesine bağlı, halk adamı; cani gönülden kalbini açmış, kalbinden hayatı boyunca herkese bir parça vermeye çalışmış insanla çalışmaktan gurur duyuyorum. Dünyanın en şanslı insanı kabul ediyorum kendimi. Hepimizin başı sağolsun."
Haber ve Fotoğraflar: Olcay Ünal Sert
Editör: TE Bilisim