Galaya iş, sanat ve siyaset dünyasından önemli isimlerin arasında bulunduğu 2200 kişi katıldı. Zorlu PSM’nin tamamen dolduğu gecede izleyiciler 850 salonda 13 Şubat’ta vizyona girecek olan filmi ilk kez izledi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, işadamı Mustafa Kefeli, Abdurrahman Dilipak, TMSF Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, çeşitli üniversitelerin rektörleri ve çok sayıda önemli isim de galaya katılarak Kod Adı K.O.Z’a destek verirken, AK Parti İl Başkanı Selim Temurcu da çelenk yolladı.

Gösterim öncesinde filmin oyuncularının yanısıra, yapımcılar Uğur Yalçınkaya, Kazım Albayrak, yönetmen Celal Çimen basına röportaj verdi. Yalçınkaya, duygularını ‘1 yıllık yolculuk şükürler olsun bugün bitti. Çok güzel bir set oldu, uyum içindeydik. Yola çıkarken tek düşüncemiz devletin yanında olan bir sinema filmi çekmekti. Türkiye’de konusu itibariyle ilk oldu. İnşallah başarılı olur ve bu tarz filmler her kesim tarafından çekilir.’ sözleriyle ifade etti. Kazım Albayrak da ‘Çekimler çok güzel geçti. Filmin sonunu seyirci takdir edecek. Yanlışlarımız, eksiklerimizi bize seyirci söylerse yeni filmlerimiz de inşallah daha iyi olacak’ diyerek heyecanlı olduklarını anlattı.

‘Filmin her anında heyecanlandım!

Kod Adı K.O.Z’da Başbakan rolünü oynayan Cem Kurtoğlu filmin güzel bir netice alacağına inandığını vurgulayarak ‘Vatanımıza hayırlı olsun. Çok mutlu olarak çalıştık. İnşallah da güzel netice alacağına inanıyorum. Tartışma yaratacaktır, ama insanca tartışma yaratsın. Siyasi destek almadık, sanatçılar siyasi destek alır mı? Bütün arkadaşlarımız sadece oyunculuğumuzu eleştirebilir. Neden bu filmde oynadın ya da oynamadın demek kimsenin haddi değildir. Filmin her anında heyecanlandım’ dedi.

Filmde Emniyet Müdürü Remzi karakterini canlandıran Tolga Karel ise ‘Çok heyecanlıyım böyle bir projenin içinde olmaktan. Yakın tarihte bir çok olay yaşadık. Bölünmeler oldu kendi hayatımızın içinde, bu film o anlamda toparlayıcı olacak diye düşünüyorum. Bir aktör olarak böyle bir işin içinde olmaktan çok mutluyum. Bayağı bir metod yöntemi kullanarak kendi karakterimi gözlemledim. Türünün ilk örneği, devamı da gelecektir. Bu özgürlükçü düşünceye atılan güzel bir adımdır.’ Ifadelerini kullandı. Günay Musayeva da ‘Çok ciddi bir proje. Ben içinde olmaktan gurur duyuyorum. Çekimler güzel geçti. Daha öncesinde 6 ay bir eğitim sürecimiz vardı. Silah ve aksiyon dersleri aldık. Eric Morris metoduyla öğrendik. İlk sinema filmim.’ şeklinde konuştu.

‘Halkımız gerçekten Başbakan’ın geldiğini düşündü’

Kendisine en çok zorlandığı sahne sorulan yönetmen Celal Çimen "Kararı halkımıza ve tarihe bırakıyorum. En zorlandığımız bölüm bir helikopter kazasının çekmekti. O gün hepimiz çok üşüdük. Oyuncularımız hasta oldu. Başbakanlık konvoyunu çekmek te zordu. 38 araçlık bir konvoydu. Ekipte de 30 araç vardı. 60 araçla bir yerden bir yere hareket etmek zordu. halkımız gerçekten Başbakanın geldiğini düşündü. Misafirimiz oldular, çayımızı içtiler. Polis arkadaşlar bile geldi. Yapımcımız Uğur Yalçınkaya ve Kazım Albayrak'ın sunduğu olanaklarla çok rahat ve yüksek prodüksüyonlu bir filmde çalıştık. Çok olumlu bir sonuç alacağımızı umuyorum" cevabını verdi.
Reklam kokan hareketler bunlar!..

Kod Adı K.O.Z la aynı filmde buluşan Tolga Karel ile Günay Museyeva gala gecesi yan yana gelmek bir yana birbrilerine yaptığı açıklamalarla damga vurdular.

Tolga Karel ile sorular sorulunca duygulanan ve gözleri dolan Günay Museyeva, ‘Filmde aynı sahnemiz bile yok. Bu film benim ilk filmim ve heyecanlandım ve kabul ettim. Diğer ıyunculardan haberim yoktu. Adını anmayı istemiyorum o yüzden iszde çok sorgulamayın. Korumamın silah çektiği haberleri tamamen hayl ürünüdür. Benim şoförüm üç çocuk babası çok iyi bir aileden yetişmiş bir insan. Asla üzerinde silah gedirmez. Neden böyle haberler çıkıyor bilemiyorum kendisine sormak lazım. Beyefendinin ne düşündüğünü bilemiyorum. Bu haberler beni çok utandırıyor. Bir süreç yaşıyorum ve sürecin bir an önce sorulması ve bu soruları tekrar istemiyorum. Oğlum bende onu çok iyi yetiştirmeye çalışıyorum. Ben oğlumun etkilenmesine izin vermiyorum. Görmek istiyorsa tabiki onun babası gelsin görebilir. Ben isterimki değer versin sevsin, maddi açıdan birşeye ihtiyacı yok ve keşke baba sevgisi gösterse yeter. Asla geri dönüş yok artık. Ben çocuğum için bir araya gelmeyi çok istedim ama olmadı. Ama o çocuğunu sevse değer verse yine kabullenirdim ama o bunu yapmadı.’ dedi.
Toplu fotoğraf çekiminde bir süre gelmeyen ve son anda yapımcının çağrısıyla kareye giren Günay Museyeva’yı gören Tolga Karel’de eliyle göstererek ‘Günay Hanım’da geldi’ dedi. Devamlı boşanma arefisinde olduğu eşi Günay’ın yüzüne bakan Tolga Karel daha sonra ise çocuğunun annesinin açıklamaları sorulunca ise, ‘Zannetmiyorum ya öyle birşey söyeldiğini. Ayrıca ben bu özel konularla ilgili konuşmak istemiyorum.’ Diyerek geçiştirdi. Gazeteciler iddaları teker teker söyleyince ise Karel, ‘Biz küs değiliz. Başka soru olacağını da düşünmüyorum. ‘ diyerek salona geçti. Bu sırada kendisinin yanından geçeceğini fark eden Günay Museyeva ise hemen arkasını dönerek yan yan görüntü vermemeye çalıştı. İkilinin gecede yaptıkları ise çevredekilerin, ‘Reklam kokan hareketler bunlar’ yorumlarına neden oldu...
İzlemeden terk ettiler

Ece Erken ve eşi Serkan Uçar galaya katıldılar ancak filmi izlemeden çıktılar. Eve Erken, ‘Organizasyon çok kötü ve o yüzden çıkıyoruz. Film güzelse eğer daha sonra sinemada izleriz ama ben böyle kötü organizasyom görmedim. Baksanızıa kimin ne yaptığı belli değil’ dedi.
Gelmesiyle çıkması bir oldu!

Mehmet Ali Erbil ile süpriz nişan yaparak gündeme gelen Bade Nogay’da geceye oyuncu Ayça Kuru ile birlikte katıldı. Erbil’in tek taş yüzük taktığı Nogay, nişan ile ilgili soruları ise yanıtsız bırakarak filmi izlemeden çıkmayı tercih etti.
Hakan Ural filmi izlemeden çıktı

Ayrıca oyunculardan Hakan Ural’da filmi daha önce izlediğini söyleyerek izlemeden salonu terk eden isimler arasındaydı.

Oyuncu Wilma Elles, geceye sevgilisi Kerem Göğüş’le birlikte katıldı. Elles ‘Filmi çok merak ediyorum. Üniversitede de siyaset okudum. Kolay değil ama herkesin ilgilenmesi lazım. Bu hepimizi ilgilendiren bir şey.’ Bu arada iki sevgili hamilelik hakkında soruları yanıtsız bıraktı.

Ünlü klarnetçi Serkan Çağrı ‘Günler öncesinden çok merakla beklediğimiz bir filmdi. Aylar sonra ilk kez fırsat buldum.’ diye konuşurken ‘Çok merak ediyorum. 4 yıl oldu solo album yapmayalı, kolları sıvadım. Dünyanın birçok yerinden sürpriz müzisyenler var. Ömer Faruk Tekbilek, Ara Dinkjian gibi isimler yer alacak.’ sözleriyle yeni albümün müjdesini verdi.
Uzun zamandır ortalarda görünmeyen Murat Kekilli de ‘Filmin fragmanını gördüm, çekim teknikleri bana yabancı film sahnelerini hatırlattı’ diyerek övgü dolu cümleler sarfetti.
Editör: TE Bilisim