Dört Down sendromlu bireyin hayatlarını konu alan, katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde beğeni toplayan, Altın Portakallı Yönetmen Hasan Kalender imzalı “Kromozom Kardeşler” belgeseli, televizyonda ilk kez TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

İlk gösterimini 30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve katıldığı tüm festivallerde büyük beğeni toplayan Kromozom Kardeşler, 11 Mayıs’ta TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Dört Down sendromlu bireyin kendilerini topluma kabullendirme mücadelesini; onların ve ailelerinin bu mücadelede yaşadıklarını konu alan belgesel, hikayesiyle yüreklere dokunacak.

2016 yılında çektiği Down Sendromlu bir bireyin hayatını konu alan kısa filmi Tecahül-i Arif ile ses getiren ve katıldığı festivallerden ödülle dönen Hasan Kalender imzalı belgesel, 100’den fazla madalya sahibi Milli Yüzücü H. Gökhan Kotan, ayakkabı boyacılığı yaparak evini geçindiren ve yaşlı annesine bakan Remzi Kahraman ve oynadığı Tecahül-i Arif filmiyle ödül alan Oyuncu Deniz Özkan’ın hayatları gözler önüne seriliyor.

FRAGMAN LİNK: https://www.youtube.com/watch?v=CpUcx_zRa8I

Editör: TE Bilisim