Bugüne kadar çektiği filmlerde toplumsal olayları konu alan ünlü yönetmen dört yıl sonra Mucize filmi ile sinema izleyicisiyle buluşacak. Dördüncü kez yönetmenlik koltuğuna oturan Kırmızıgül, bu filmde’de yönetmen, senaryo, müzik ve oyunculuğuyla yer alırken. bu kez, 60’lı yılların anlatıldığı bir dönem filmine imza atıyor.

Yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan ve Talat Bulut’un Foçalı bir öğretmeni canlandırğı film öğretmenlere adanmış bir film olacak.

Çekimleri İzmir Foça, Uşak ve Kars ve Kağızman’a bağlı bir köyde gerçekleştirilen Mahsun Kırmızıgül dördüncü filmi ile bu kez izleyiciyi 1960 yıllarında sefalet içinde yaşayan darbenin içinde debelenen Türkiye’nin panormasına ışık tutacak. Filmde anlatılanlar, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda, okumayı bekleyen yüzbinlerce çocuğun ve öğretmenlerin hikayesini anlatıyor. 1960’lı darbe döneminde geçen film, Egeli bir öğretmeninin (Talat Bulut’un) Anadolunun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.

Boyut Film / Murat Tokat’ın yapımcılığında çekilen ve yaşanmış bir aşk masalı ve bir dostluğun hikayesini anlatan ‘Mucize’ 1 Ocak 2015 yılında Türkiye, Avrupa ve dünyanın pekçok farklı ülkesinde aynı anda sinemalarda olacak.

Sinemalarda gösterime giren Mucize filminin fragmanı çok büyük ilgi görüyor. Pazartesi saat 14.00’te de sosyal paylaşım platformlarında yer alacak tanıtım filmi, Mahsun Kırmızıgül’ün de Mhsnkrmzgl hesabından da izlenebilecek.

Usta oyuncu Talat Bulut 'Mucize' adlı sinema filminde öğretmeni canlandırıyor.
Editör: TE Bilisim