“Mülteciler için yaptıklarından dolayı Türkiye’ye hayranım”

54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin onur konuğu olan dünyaca ünlü Oscarlı yıldız Matt Dillon, Suriyeli savaş mültecilerine kucak açtığı ve mülteciler için yaptıklarından dolayı Türkiye’ye hayran olduğunu söyledi.

Dünya sinemasının ilgi odağı olan, yıldız yağmurunun yaşandığı 54. Uluslararası Film Festivali’nin kapanış törenine, dünyaca ünlü Oscarlı Hollywood yıldızı Matt Dillon’ın Türkiye için söylediği övgü dolu sözler damgasını vurdu. Festival onur ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un elinden alan ünlü yıldız, sahnede yaptığı konuşma ile büyük alkış aldı. Ödül için teşekkür eden Dillon, “ Burada bu güzel festivalde ve bu güzel yerde bu harika ülkede olmak çok güzel. Türkiye’ye ilk gelişim değil ama Antalya’ya ilk defa geliyorum ve burası muhteşem” dedi.

BU ÜLKEYİ TAKDİR EDİYORUM

Kendisinin aynı zamanda mülteci haklarını savunan Uluslararası Mülteci Örgütü Yönetim Kurulunda olduğunu söyleyen dünya starı, “Suriyeli mülteciler için yaptıklarından dolayı Türkiye’ye hayranım. Bu hayran olunacak bir şey. Çünkü Türkiye savaş mültecilerine dünyadaki tüm ülkelerden daha çok kucak açıyor. Bunu yaptıkları için bu ülkeyi takdir ediyorum. Teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Matt Dillon’ın Türkiye için söylediği takdir ve teşekkür cümleleri, salonda alkış tufanının yaşanmasına neden oldu.

GEÇEN YILKİ TÖRENE ROBERT DAVİ DAMGA VURMUŞTU

Geçtiğimiz yılki 53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapanış törenine de dünyaca ünlü ABD'li aktör Robert Davı’nin 15 Temmuzla ilgili söyledikleri damga vurmuştu. Darbe girişimini televizyondan izlediğini belirten Davı, “Bu zor ve korkutucu saatlerde Türk halkının yanında hepimiz Türk olduk. Sıradaki şarkımı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve bir facetime videosuna cevaben tüm Türkiye’de sokaklara dökülüp demokrasiye sahip çıkan cesur Türk halkına adıyorum” demişti.

RACHLİN’DEN DE ÖVGÜ GELMİŞTİ

Geçen yıl 17'ncisi düzenlenen Antalya Uluslararası Piyano Festivali kapsamında Antalyalılarla buluşan dünyanın en ünlü kemancılarından Julian Rachlin de, mülteciler konusundaki duyarlılığı nedeniyle Türkiye’den övgüyle bahsederek, “Uzun yıllar UNICEF'in gönüllü elçiliğini yapım. Bu nedenle özellikle çocuklar konusunda çok hassasım. Türkiye'nin de yakından yüzleştiği bu zorlu zamanlarda, milyonlarca mülteciye kucak açmasını ve destek olmasını çok dokunaklı ve muhteşem bulduğumu söylemeliyim" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim