Türkiye'den Kırgızistan'a farklı sebeplerle giden iki insanın yaşadıkları zorluklar ve bu süreç içinde pekişen dostluklarının anlatıldığı filmde, Gürol Güngör, Mert Yavuzcan, Aslıhan Güner, Merve Sevi’nin yanı sıra Kırgız oyuncular Aytbekova Nazira, Egemberdi Bekboliev, Myktybek Apazov rol alıyor.

Filmde zengin ve şaşalı bir hayata sahip olan ‘Mehmet’ karakterini canlandıran başarılı oyuncu Mert Yavuzcan, özellikle at binme sahneleriyle dikkat çekiyor. Yaklaşık bir aydır Kırgızistan’da bulunan Yavuzcan,” Burası doğal güzellikleriyle muhteşem bir yer...İnsanları misafirperver ve bizleri çok sevdiler. Çekimler dışında mümkün olduğunca gezip bu güzel doğayı ve halkını tanımaya ve onlarla bütünleşmeye çalışıyoruz. Zor koşullara rağmen çok güzel bir iş çıkıyor. Tamamlandığında sanatsal olarak Türk sinemasına güzel bir armağan olarak kalacak bir eser yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Eylül ayı sonunda çekimleri tamamlanacak olan filmin ise ocak ayında vizyona girmesi planlanıyor. Kırgızistan’ın başkenti Bişkek başta olmak üzere Issyk’de bulunan dünyanın en büyük krater gölü olan Kul’da çekimleri gerçekleştirilen filmin konusu ise yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak beyaz perdeye aktarılıyor.

Mert Yavuzcan Kırgızistan'da çekimleri yapılan Bahara Yolculuk adlı sinema filminde sık sık at biniyor.
Editör: TE Bilisim