Senaryosunu Alper Kıvılcım’ın kaleme aldığı korku filmi El Ebyaz’ın çekimlerine başlandı. El Ebyaz’ın yönetmenliğini Oya Köksal ve Vedat Dikmetaş birlikte üstleniyor. Tuzla’da özel olarak tasarlanan bir yük gemisinde çekilen El Ebyaz bu güne kadar sempatik rollerle izleyici karşısına çıkan Merve Sevi’yi ilk kez bir korku filminde beyaz perdeye aktarırken sinema izleyicisini geçmişin izlerinde gerilimli bir yolculuğa çıkaracak.

Yıllarca başarılı filmlerde yönetmen yardımcılığı görevini üstlenen Oya Köksal ve bu güne değin birçok değerli filmde görüntü yönetmenliği yapmış olan Vedat Dikmetaş ilk kez bir korku filminin yönetmenliğinde bir araya geliyorlar.

İnfomedya Yapım Şirketi’nin yapımcılığını üstlendiği filmin başrollerini Merve Sevi, Cenk Torun, Fırat Çöloğlu, Balamir Emren, İdil Aladağ, Ebru Sarıtaş, Tuğba Kurukoğlu, Emin Gümüşkaya, Elif Ela Duman, Elif Özkul ve Sedat Erdiş paylaşıyor. Hayat Bilgisi dizisiyle ünlenen ve İhanet, İzmir Çetesi, Yalancı Yârim gibi dizilerde rol alan Merve Sevi, filmde şizofrenik kişilik bozukluğu olan bir karakteri canlandırıyor.

Korku unsurunu izleyiciye en had safhada yaşatmayı hedefleyen Yönetmen Oya Köksal, El Ebyaz’ın, klişe korku filmlerinden ayrılan yönünün, drama unsurunu da derinlemesine işlemesi olacağını belirtiyor ve ekliyor: “Bu filmin bu güne kadar çekilmiş diğer korku filmlerinden bir şeyler ayrıştırmasını istiyorum. Senaryo olarak bunu başarıyor. Şimdi sıra bizde, bir şeyleri farklı kılalım ki konuşulan bir iş olsun. Kısacası inandığım şeye inandırabilmek niyetindeyim.”

Filmin yönetmenlerinden Vedat Dikmetaş, “El Ebyaz Türk sinemasında önemli yeri olan korku türüne yeni bir soluk getirecek diye düşünüyorum. Senaryosu ve oyuncu kadrosu açısından güçlü bir işe başlıyoruz. Aynı güç kamera arkasında da yakalanacak ve güzel bir işbirliği olacak. Korku türünü seven ve takip eden sinema izleyicisi için farklı ve tatmin edici bir filmle çok yakında vizyondayız'' diyerek sinemaseverleri heyecanlandırıyor.

Eski bir gemide geçen film Aralık ayında sinemaseverlerle buluşacak.
Merve Sevi bu kez korkutacak!




FİLMİN KONUSU
Arkeoloji çalışmaları yapan bir ekibin yolu esrarengiz bir gemide kesişir. 2 yıl önce bu gemide korkunç olaylar yaşanmıştır ama görevi alan yeni ekipten yalnızca bir kişi bu olayların iç yüzünü bilmektedir. Genç ekip için ilgi çekici olduğu kadar ürkütücü de olan gemi demir aldıktan sonra esrarengiz olaylar yaşanmaya başlar. Bu esrarengiz olaylar genç ekipten kimileri için her şeyin sonu, içlerinden biri için kendisiyle yüzleşme olacaktır.

Künye:

Yönetmen
Oya Köksal&Vedat Dikmetaş

Senaryo
Alper Kıvılcım

Yapımcılar
Serdar Çelik
Tarık Karakulak
Fırat Çöloğlu

Oyuncular

Merve Sevi
Fırat Çöloğlu
Balamir Emren
İdil Aladağ
Cenk Torun
Elif Ela Duman
Elif Özkul
Ebru Sarıtaş
Tuğba Kurukoğlu
Emin Gümüşkaya
Sedat Erdiş
Birgül Ulusoy

Editör: TE Bilisim