Bugün dünyaca ünlü İngiliz yazar, romancı ve polisiye edebiyatın önemli temsilcisi Agatha Christie'nin 130'uncu doğum günü! 15 Eylül 1890 tarihinde dünyaya gelen Agatha Christie, hayatı ve eserleriyle bugün yeniden anılıyor.

Agatha Christie, yazdığı polis romanları; zekası, yeteneği, nezaketi ve keskin gözlemciliği ile öne çıkan özgün karakteri “Hercule Poirot” ve edebi dili ile dünya edebiyatında kendine özgü bir yerin sahibi oldu. Büyük hayran kitlesine sahip, klasikleşmiş romanları beyazperde de coşkuyla izlendi.

Ekim ayında Avrupa’da ve Türkiye’de gösterime girecek olan “Nil’de Ölüm” bu yapımlardan biri olmaya hazırlanan, sofistike atmosferiyle öne çıkan cüretkar bir gizem-gerilim filmi.

Merakla beklenen filmin yönetmeni Kenneth Branagh ve başrol oyuncuları Agatha Christie’nin 130’uncu doğum gününe özel naif ve güzel bir kutlama mesajı hazırladı.

Filmi izlemek ve indirmek için:

Nil'de Ölüm hakkında:

Agatha Christie imzalı "Nil'de Ölüm" Doğu Ekspresi'nde Cinayet filminin devamı olarak beyazperdeye uyarlanacak.

Bu ay itibariyle gösterime giren ve kadrosunda Kenneth Branagh ile Johnny Depp gibi usta oyuncuları barındıran Doğu Ekspresi’nde Cinayet filmi hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar aldı bildiğiniz gibi. Öyle ki film daha gösterimden inmeden devamını çekmek için çalışmalara başladıklarını duyurdu yapımcılar. Tabii ki Agatha Christie‘nin bir başka ünlü romanının uyarlaması olacak şekilde: Nil’de Ölüm.

The Hollywood Reporter’da yer alan özel habere göre Doğu Ekspresi’nde Cinayet filminin senaristi Michael Green yine iş başında. Acar dedektifimiz Hercule Poirot‘u canlandıran Kenneth Branagh da bir kez daha hem başrolde oynamaktan hem de yönetmen koltuğunda oturmaktan mutluluk duyacağını belirtmiş.

Christie’nin 1937 yılında kaleme aldığı, dilimize Altın Kitaplar tarafından çevirilen Nil’de Ölüm tıpkı Doğu Ekspresi’nde Cinayet’te olduğu gibi bir yolculuk esnasında gerçekleşen bir cinayet etrafına kurulu. Ama bu kez bir trende değil, Nil Nehri’nde seyahat eden bir teknede buluyoruz kendimizi. Kafasını dinlemek için Mısır’a tatile giden Dedektif Poirot, teknede işlenen gizemli bir cinayetin ardından katili bulmak için kolları sıvamak zorunda kalıyor.

Nil’de Ölüm daha önce biri 1974’te, diğeriyse 2004 yılında olmak üzere iki kere daha sinemaya uyarlanmıştı aslında. Üstelik ikisi de başarılı, sevilen filmler olarak görülüyor. Bakalım Branagh onları geçmeyi başarabilecek mi?

Editör: TE Bilisim