Esenler Belediyesi’nin “Hayatının filmini çek” sloganıyla hayata geçirdiği proje kapsamında çekilen “Mübadele” filminin setinde Esenlerli gençleri ziyaret eden ünlü oyuncular Oya Aydoğan ve Yavuz Karakaş Esenlerli gençlere hayran kaldı.

Esenler Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiği “Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi” kapsamında üçüncü kısa filmi Mübadele’nin çekimleri başladı. Etüd Proje Müdürlüğü tarafından koordine edilen proje kapsamında Esenler’de yaşayan dezavantajlı gençlerin de aralarında bulunduğu 18-24 yaş aralığındaki toplam 45 genç önce, alanlarında uzman yönetmen ve senaristlerden toplam 168 saat temel sinema eğitimi aldı. Eğitimlerin ardından kısa film çekmeye başlayan gençler, “Martı” ve “Burak” adlı iki kısa filmden sonra üçüncü film için de kolları sıvadı.

ÜÇÜNCÜ FİLM “MÜBADELE”


Esenlerli gençler, üçüncü film “Mübadele”nin çekimlerine de başladı. Film, Esenler’de büyük bir kısmını mübadele ile İstanbul’a gelip yerleşenlerin oluşturduğu Çiftehavuzlar Mahallesi’nde çekiliyor. Çiftehavuzlar ESGEV (Esenler Gençlik ve Bilgi Evi) bahçesinde süren çekimlerin seti ünlü akınına uğradı. Mübadele filminin setini ziyaret eden ve öğrencilere moral veren ünlü sinema oyuncusu Oya Aydoğan, emektar oyuncu Yavuz Karakaş, oyuncu Muharrem Erdemir ve şarkıcı Özlem Özen sette adeta bayram havası estirdiler.

BAŞKANINI KUTLUYORUZ

Gençlere baklava ikram eden Aydoğan ve diğer sanatçılar, “Gerçekten Sevgili Belediye Başkanımız M. Tevfik Göksu güzel ve anlamlı bir projeye imza atmış. Gençlerimizi sinemaya ve sanata yönlendirmesi beni çok duygulandırdı. Tüm belediyelere ve topluma örnek bir proje. Gençleri kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan sinema salonlarına ve setlerine çeken bu projeyi gönülden destekliyorum. Böylesine sanata ehemmiyet veren Başkanımıza sanatçılar adına teşekkür ediyorum. Herkese örnek olsun. Biz de her daim bu projenin arkasındayız” dediler.

BU GENÇLER BİZİ BÜYÜLEDİ

Bir küre Mübadele’nin çekim sahnelerini de izleyen sanatçılar, “Hepsi severek ve isteyerek rollerini oynuyorlar. Genç oyuncular 40 yıllık sanatçı gibiler. Profesyonel sanatçılara taş çıkarıyorlar. Gençler bizi hayran bıraktılar. Yolları açık olsun” diyerek genç oyunculara moral verdiler. Sette bulunan Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürü Yakup Yeşiltaş ve Basın Danışmanı Hüseyin Akman da seti ziyaretlerinden dolayı sanatçılara teşekkür edip, “Öğrencilerimize büyük moral verdiniz” diyerek Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu adına sanatçılara birer çiçek verdiler. Üçüncü kısa film “Mübadele”nin düğün sahnesine ses sanatçısı Özlem Özen de türküleri ile renk kattı.
Editör: TE Bilisim