Oynadığı reklâm filmiyle tüm dikkatleri üzerine çekti


Genç ve başarılı oyuncu Savaş Satış, ‘Keşanlı Ali Destanı’ adlı oyun ile “En İyi Erkek Oyuncu Komedi Ödülü’nü kazandıktan sonra, bu ödülün hayatının dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bu ödülün ardından Tekstil Mühendisliği’ni bırakıp oyunculuğa yöneldim. Tümay Özokur Atölye’de eğitim aldıktan sonra şansım açıldı. Oynadığım Sun Express reklâmı büyük dikkat çekti.” dedi.

“Arabesk Gönlüm”
Senaryo yazarlığının kendisi için çok önemli olduğunu belirten Savaş Satış, “İki tane yazdığım sienma filmi senaryosu var. Birisi Adana işi, biraz melodram bir hikaye “Arabesk Gönlüm” diye. Onu da hayata geçirmeyi çok istiyorum” dedi.
‘Ertuğrul 1890’da 3 türkü birden seslendirdi!
Başrolleri Kenan Ece, Alican Yücesoy ve Uğur Polat’ın paylaştığı Türk-Japon ortak yapımı ‘Ertuğrul 1890’ adlı sinema filminde bağlama çalan bir askeri canlandıran Savaş Satış, “Bu filmde üç tane türkü seslendirdim. Böylesine önemli isimlerin yer aldığı bir projede olduğum için çok mutluyum” dedi. Sesiyle beğeni toplayan Savaş Satış, aynı zamanda bağlama ve perküsyon çalıyor. ‘Ertuğrul 1890’ 27 Kasım da vizyona girecek.
Savaş Satış kimdir?
1989 İzmit doğumlu. Aslen Urfalı olup, İstanbul, İzmit ve Ankara’da çocukluğu geçti. Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olup, aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Drama Topluluğu’nda 5 yıl uygulamalı tiyatro eğitimi aldı. En son 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali’nde ‘Keşanlı Ali Destanı’ adlı oyunla “En İyi Erkek Oyuncu Komedi Ödülü”nü kazandı. Tümay Özokur Atölye’de oyunculuk eğitimi aldıktan sonra sinema oyunculuğu ve senaryo yazarlığına ağırlık veren Savaş Satış, ‘Sun Express’ Adana uçuşu reklamıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Bağımsız Sinema Kollektifi’nde 6 ay sinema oyunculuğu ve senaryo yazarlığı eğitimi alan ve Şişli Kent Kültür Merkezi’nde “Uçan Tekme” adlı oyunu sahneleyen genç oyuncu son olarak 27 Kasım’da gösterime girecek ‘Ertuğrul 1890’ adlı sinema filminde rol aldı.
Editör: TE Bilisim