10 Ekim Çarşamba günü Sabah Gazetesi'nde, 49.Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Onur Ödülü alan değerli oyuncu meslektaşımız İlyas Salman'la ilgili bir köşe yazısı yayınlandı.

Üstelik sponsor olan bir gazetenin köşe yazarı Sevilay Yükselir imzalı yazıda festival yönetiminin bir tercihi nedeniyle "Kepazelik" tanımlanması ve İlyas Salman'ın kişiliğine yakışıksız ve küstah bir üslupla saldırılmasıni hepberaber kınıyoruz.

Son birkaç ayda artan kin ve nefrete bulanmış eleştiri üslubunun Sanata ve Sanatçıya sıçratılmasını redediyoruz.! Meslektaşımızın bireysel veya politik niteliklerinden dolayı Sanatçı kimliklerinin yıpratılmak istenmesini kabul etmiyoruz.Geçtiğimiz ay aynı gazete 19.Adana Altın Kozada sunuculuk yapan oyuncu Caner Cindoruk hakkında da iki sayfa olumsuz haber yapmıştır o haberi de kınıyoruz.

İlyas Salman, sanata ve sanatçıya hakkıyla değer verildiği söylenemeyecek ülkemizde,yaşamını Tiyatro ve Sinemaya adamış pek çok değerli sanatçılarımızdan biridir.Sadece onun değil yine bu ülkede Gazetecilik mesleğini binbir baskı ve güçlük içinde ama onuruyla sürdüren gazetecilerin onuruda bizim "onur" umuzdur.
 
Mehmet Ali Alabora                                            Janset Paçal                                            
Sinema Oyuncuları Sendikası Başkanı               Oyuncular Meslek Birliği Başkanı              

Zafer Aydın
Sinema Emekçileri Sendikası Başkanı



Haber: Muharrem ERDEMİR

Editör: TE Bilisim