SRP İstanbul'un, T.C. Paris Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alarak gerçekleştireceği “Paris’te Türk Sinemasıyla Randevu”nun üçüncüsü 15-18 Aralık 2016 tarihlerinde Paris'teyapılacak.  Farklı içerikler ve yeniliklerle bu yıl üçüncü kez Fransız seyircisiyle buluşacak etkinlik, şehrin kalbinin attığı  Champs Elysee bulvarında yer alan UGC Normandie sinemasında yapılacak gala gecesiyle start alacak.

 
"Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu"da bu yıl açılış filmi  olarak, ödüllü yönetmen Seren Yüce'nin senaryosunu da yazdığı Rüzgarda Salınan Nilüfer gösterilecek. Kanada'nın Montreal kentinde bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Montreal Dünya Filmleri Festivali'nde "En İyi Senaryo Ödülü"ne layık görülen filmin başrollerinde Songül Öden, Tolga Tekin ve Tülay Günal yer alıyor.
 
 
 
TÜRK SİNEMASIYLA "PANORAMA"
 
Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu bu yıl; 69. Cannes Film Festivali’nde premier’ini yapan ve Eleştirmenler Haftası bölümünde “Yılın En Yenilikçi Filmi” seçilen, yönetmenliğini Mehmet Can Mertoğlu yaptığı “Albüm”, 23. Adana Uluslararası Film Festivali’nde "En İyi Film Ödülü"nün sahibi, yönetmen Kıvanç Sezer’in imzasını taşıyan “Babamın Kanatları”, başrolünü Tuba Büyüküstün ile Caner Cindoruk'un paylaştığı 23. Uluslararası Adana Film Festivali’de ilk gösterimi yapılan Dar Elbise89. Akademi Ödülleri’nin Yabancı Dilde En İyi Film dalında Türkiye'nin aday adayı seçilen Mustafa Kara imzalı “Kalandar Soğuğu” ve yine önemli bir sinemacının, Cemil Ağacıkoğlu’nun filmi “Tarla” ile Fransız sinema seyircisinin karşısında olacak.
PARİS'TE TÜRK SİNEMASIYLA RANDEVU'DA
GÖSTERİLECEK FİLMLER

1- RÜZGARDA SALINAN NİLÜFER
Yönetmen: Seren Yüce
Oyuncular: Songül Öden, Tolga Tekin, Serpil Göral, Tülay Günal

2- KALANDAR SOĞUĞU  
Yönetmen: Mustafa Kara
Oyuncular: Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet 
 
3- BABAMIN KANATLARI  
Yönetmen: Kıvanç Sezer
Oyuncular: Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip, Tansel Öngel
 
4- DAR ELBİSE  
Yönetmen: Hiner Saleem
Oyuncular: Tuba Büyüküstün, Caner Cindoruk, Canan Ergüder, Hazar Ergüçlü, Menderes Samancılar
 
5- ALBÜM  
Yönetmen: Mehmet Can Mertoğlu
Oyuncular: Şebnem Bozoklu, Murat Kılıç, Müfit Kayacan, Rıza Akın, Muttalip Müjdeci
 
6. TARLA 
Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu
Oyuncular: Ilgaz Kocatürk, Kenan Bal, Serkan Ercan, Hale Akınlı
Editör: TE Bilisim