Russell Crowe, başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği; Olga Kurylenko, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’ın rol aldığı SON UMUT filmi 26 Aralık Cuma günü Türkiye ve Avustralya’da vizyona girecek. Merakla beklenen film, tüm Türkiye’de 500’ün üzerinde sinema salonunda gösterilmeye başlanacak.

Savaşın Yıkıcı Etkisi Gözler Önünde

‘Water Diviner – Son Umut’ bir babanın oğullarını ararken yaşadığı süreci anlatırken, savaşın yıkıcı etkisini her iki tarafın gözünden, daha geniş bir bakış açısıyla anlatmaya çalışıyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında yıkıcı Çanakkale Savaşı’ndan dört yıl sonrasını konu alan destansı bir macera, Avustralyalı çiftçi Joshua Connor, (Russell Crowe) 1919 yılında, savaş sırasında kaybolan üç oğlunun başına gelenleri öğrenmek için Türkiye’ye gelmesiyle başlıyor. Joshua, oğullarını bulmaktaki sarsılmaz kararlılığını, İstanbul’da kaldığı otelin sahibesi Ayşe (Olga Kurylenko) ve Conner’ın oğullarına karşı savaşmış olan Binbaşı Hasan (Yılmaz Erdoğan) sayesinde sürdürüyor. Connor ve Binbaşı Hasan, Joshua’nın gerçeği öğrenip iç huzuruna kavuşması için savaştan zarar görmüş bölgeyi umuda tutunarak boydan boya geçiyorlar.
İstanbul’un Tarihi Yerlerinde Çekildi
Yapım aşamasına Aralık 2013’te başlanılan SON UMUT filminin çekimleri İstanbul, Fethiye ve Avustralya’da gerçekleştirildi. İstanbul’daki çekimlerde Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Haydarpaşa Tren Garı, Yerebatan Sarnıcı, Çemberlitaş Hamamı gibi tarihi yerler kullanıldı. Ocak / Şubat 2014’te Avustralya’nın kırsal bölgeleri ve Çanakkale sahneleri için Avustralya’nın güneyinde ve çöle yakın mekânlarda toplam beş hafta boyunca çekimler devam etti. Çekimler yaz sıcağı yüzünden çok zor şartlarda gerçekleştirilse de ekip, Russell Crowe’un yönetimde bu zorlu görevin üstesinden geldi. Çekimler Mart 2014’de tamamlandı.
Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında gösterimde olacak SON UMUT, Türkiye’de NuLook İstanbul tarafından gösterime sunulacak ve Mars Dağıtım tarafından dağıtılacak. Film, Türkiye’de 26 Aralık tarihinde vizyona girecek.

'The Water Diviner - Son Umut' adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan gibi ünlü isimler rol adı.
Olga Kurylenko filmin diğer başrol oyuncusu

'Water Diviner - Son Umut' sinema filminin yönetmenliğini Gladyatör filminin dünyaca ünlü oyuncusu Russell Crowe yaptı.
Editör: TE Bilisim