Ünlü oyuncu Türkan Şoray, Yeşim Ceren Bozoğlu'nun Karaköy'de ki oyunculuk okuluna konuk oldu. Atölye 1314'te öğrencilerin sorularını yanıtlayan sanatçı anılarını paylaştı. Yeşim Ceren Bozoğlu için 'İnanılmaz oloğanüstü bir oyuncu. Herşeyden önce oyunculuk aşkına saygı duydum. İşine bu derece aşık, kendini veren birisi.." deyince Bozoğlu  göz yaşlarını tutamadı.

Yeşim Ceren Bozoğlu "Beni tanıyanlar en sevdiğim sanatçının Türkan Şoray olduğunu bilirler. Türkan Şoray çocukluğumdan beri benim için bir idoldür. Duruşuyla, hayatıyla, şöhret yönetimiyle, oyunculukta getirdiği kurallar ve sonra yaptığı devrimlerle, yönetmenliğiyle ve proje üretimiyle ve canlandırdığı unutulmaz karakterle hepimizi etkiledi..."
dedi. Şoray da bir filminde Bozoğlu'nun oynamasını çok istediğini belirterek, "Oyunculuk aslında hayatı farketmek, hayatı anlamak ve hayatı yansıtmaktır. Toplum değiştikçe canlandırdığım roller de değişti..." dedi.
ŞORAY KIZININ PROJESİNİ ÖNE ÇEKTİ

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkan Şoray, 15 gün sonra çıkması beklenen albümünün ertelendiğini söyledi. Şoray; "Albümüm Eylül ayına ertelendi, firma bu konuyu açıklayacak ama sinema filmim  bu yaz sonu başlayacak. Bu filmde oynamayacağım sırf yönetmenlik yapacağım. Ceren'de (Bozoğlu) oynarsa çok mutlu olacağım. Film için henüz oyuncularla anlaşma yapılmadı, senaryo aşamasında ama ben tabi ki hayalimde oyuncuları oturtuyorum." dedi. Zaman zaman medya da isimler yer alıyor diye sorulması üzerine Şoray, "Zaten proje değişti, şimdi başka bir projeyi hayata geçirmeye çalışacağım. Kızımın (Yağmur Ünal) kurduğu yapım şirketine kalabalık kadrolu kara mizah içeren bir film olacak. Ben başka bir film çekmeyi düşünüyordum ama kızımın teklifi gelince bu proje öncelik kazandı." dedi.
ANNELİK TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU

Kızınızla çalışmak nasıl diye sorulması üzerine "Çok hoş, büyüdü kendi ayakları üzerinde duruyor. Şimdi bir şirket kurdu ve bende onun filmini yönetceğim güzel bir duygu" dedi.
Anneler Günü ile ilgili olarak sanatçı, "Annelik tarif edilmez bir duygu. Gerçekten bütün anneler çok kutsal" dedi. OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim