Yapımcılığını Atmosfer Film'in üstlendiği, senaryosunu Serkan Öztürk'ün 2 yıl önce Malatya'da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı "Sürgün İnek" filminin müziklerini usta müzisyen Cahit Berkay hazırlıyor. Sürgün İnek 28 Şubat 2014'te vizyona girecek.

Önceki gün Muğla'nın Yatağan ilçesinin Bozüyük köyünde bulunan antik şehirde devam eden çekimlerde Vildan Atasever (Gülay öğretmen) ile Tolga Güleç'in (Hazım) düğün sahneleri çekildi. Çekimler öncesi düzenlenen basın toplantısında sanatçılar toplu halde soruları yanıtladılar. Yeşilçam döneminin duayen oyuncuları ile başarılı genç oyuncuları buluşturan film izleyiciyi güldürürken düşündürecek!

Muğla'da gerçekleştirilen çekimlerde önceki akşam Vildan Atasever ile Tolga Güleç'in düğün sahnesi çekildi.

VİLDAN ATASEVER:
İŞİNİ BİLEN İNSANLARLA OYNAMAK KEYİF VERİCİ

'Sürgün İnek'te Gülay Öğretmen'i canlandıran Vildan Atasever: Bu set başladığından itibaren kendimi çok şanslı hissediyorum. Ustalardan o kadar çok öğrenilecek şey var ki sohbetlerine doyulmuyor. Duayenlerle aynı sahneyi paylaşmak çok güzel. Oynarken kendimi güvende hissediyorum." dedi.

Yılmaz Gruda 'Sakat adamlar değil mi diyorsun?' diyerek Vildan Atasever'e takıldıktan sonra, Hasan Kaçan, "Vildan bizim kardeşimiz. Zaten sakat adam olsalar İsmail gelir kafayı çakar" diyerek espri yaptı. Atasever de bunun üzerine, "İşini bilen insanlarla oynamak çok keyifli. Hem oynadığınızın keyfine varıyorsunuz, hem de üstüne koyabiliyorsunuz. Ustalarla oynamak oyunculğunuzu geliştiriyor. Tabi ki onların deneyimlerinden, yaşadıklarından çok şey öğreniyorum. Hasan (Kaçan) ağabeyin kalemiyle de çok güzel bilgiler ediniyorsun. Onlarla sohbet etmek çok keyifli." dedi.

GÜLAY ÖĞRETMEN ROLÜ ZORLAMADI

Zor bir rol mü sorusuna Vildan Atasever "Zor bir rol değil. Bir oyuncu alıştığı bir dilin dışında dil konuşuyorsa. Alışılagelmişin dışında bir vücut dilini kullanıyorsa, mesela şişmanlaması gerektiği için şişmanlıyorsa daha zordur. Gülay beni açıkçası zorlamadı. Anlamlı naif bir karakter. Çok fazla bir değişim yaşamadım" dedi.

Yılmaz Gruda, Köksal Engür ve Eşref Kolçak 'Sürgün İnek' filminde.

SEKTÖRÜN DUAYENLERİ İLE GENÇ OYUNCULAR AYNI FİLMDE BULUŞTU

Filmde çocuğu olmadığı için 'Sarı Kız'ı çocuğu gibi seven Hasan Kaçan (Şevket), "Bu sette ki oyuncuların hepsi birer ders alınacak nitelikte oyuncular. Sektörün duayenleri ile genç kuşak oyuncular uzun bir aradan sonra bir araya geldi. Bu onların mı şansı bizim mi şansımız bilemiyoruz ama ders alınacak bir kadro. Eşref (Kolçak) ağabey, Yılmaz (Gruda) ağabey gelmeden, her ikisinin de elini öpmeden işimizin rast gideceğine inanmıyoruz." dedi. Film için teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini belirten Hasan Kaçan, "İnek var, hadi gidelim. Anadolu çocuğuyuz ne de olsa ineği duyunca gittik" dedi.

Tarık Pabuçcuoğlu, başrolde bir ineğimiz var; "Sarı Kız". Çok ilgniç, bu rol teklif edildiğinde acaba ben miyim dedim" diyerek tüm oyuncuları güldürdü. Eşref Kolçak, Sürgün İnek'i komedi filmi olarak nitelendirmezken, Tarık Pabuçcuoğlu komedi olarak niteledi. Hasan Kaçan da "Güldürürken düşündüren bir film" diyerek iddialı bir film çektiklerini açıkladı.

Çocuğu olmayan Şevket karakterini oynayan Hasan Kaçan, evladı gibi sevdiği Sarı Kız ile ... Sarı Kız köyde bir okulun bahçesine dalıp Atatürk büstünü kırınca sürgüne gönderiliyor... Traji komik hikaye 2009 yılında Malatya'da yaşanmıştı.

HASAN KAÇAN: SİYASİ FİLM DEĞİL, KOMEDİ FİİLMİ

28 Şubat'ta gösterime girecek olan filmle ilgili olarak "Siyasi bir film değil, komedi filmi" diyen Hasan Kaçan, "Tabi ki siyasi bir olay neticesinde ortaya çıkmış bir konu var ama bir ineğin Atatürk büstüne es kaza çarpmış olması ve bunun neticesinde siyasi bir olay olarak algılanmış olması ve buradan değerlendirerek ortaya bir yasak koyup, ceza ortaya çıkmış olması başlı başına komedi. O yüzden bu siyasi bir film değil. Siyasi olduğu düşünülerek başlamış bir komedi filmi diyebiliriz. Tatlı dille mizahi yönden eleştiriyoruz."

HASAN KAÇAN: KÜFÜR VE KIRICI ŞEYLER ASLA OLMAMALI

Başbakan Erdoğan ile görüşmesi sonrası gelen eleştirilerle ilgili olarak Hasan Kaçan, "Gayet normal, eleştiri dediğin şey olur. İnsanlar uygar dozlarda birbirlerini eleştirebilirler. Ben sizin eleştirinize katılmayabilirim, sizde benim eleştirime katılmayabilirsiniz. Birbirimizi kırmadan eleştirebiliriz. Yeter ki birbirimize olan saygı sınırlarını aşmayalım. Çünkü işin içinde birbirimize karşı bir düşmanlık yok, tam tersine farklı yöntemler denemişiz. Farklı yöntemler üzerine eleştiri olabilir ama küfür ve kırıcı şeyler asla olmamalı. Ben kimseye küfür etmem. Bana da küfür edilmesinden hoşlanmam.

'Sürgün İnek'in kısaca konusu şöyle:
Şevket ve Cemile Gomalak köyünde yaşayan, çocukları olmamış bir çifttir. İçlerinde ki çocuk sevgisini Sarıkız isimli ineklerine vermişlerdir. Biraz haylazdır Sarıkız, ipini koparıp kaçar. Bir gün yine kaçıp okulun bahçesine girer ve kendi gibi aylaz olan Ercan'ın da istemeden yönlendirmesiyle büstü çarpıp kırar. Asıl olaylarsa bundan sonra başlar. Olaya okul müdürü müdahale eder. Müdür hem ineğin sahibi Şevket'i hem de Ercan'ın babası Dilaver'i çağırır. Dilaver ve Şevket düşmandırlar. Bu olay da tuzu biberi olur ve kavgaya tutuşurlar. Soluğu Jandarma da alırlar. Komutanın büst işini duymasıyla olaylar iyice sarpa sarar Yaşananlara İlçe Milli Eğitim Müdürü de dahil olur ve olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır. Köyünün belde olması hayaliyle yanıp tutuşan Muhtar tutuşur ve Sarıkız'ı kesmesi ya da ortadan kaldırması için ikna etmeye çalışır. Köye soruşturma açılması için müfettiş gelir. Köylüyü sorgulamaya başlar. Yaşananlardan dolayı ceza almaktan korkan Şevket ve Cemile Sarıkız'ı geçici olarak başka bir köye sürgüne gönderir. Olaylar basına yansıyınca Sarkızı meşhur olur. Köy 'Sarıkız köyüne dönsün' diye eylem yapan öğrenciler, basın mensupları ve turistlerle dolup taşmaya başlar. Tedirgün olan köylü bu ilgiden memnundur ama Sarıkız başka ir köydedir. Ahali bir şekilde yeniden Sarıkız'ı bir köye getirmenin peşine düşer. 

Vildan Atasever, 'Sürgün İnek'te Gülay öğretmeni canlandırıyor.
Editör: TE Bilisim