TÜRK Sinaması’nın usta oyuncusu Tarık Akan, Adana’nın merkez Çukurova Belediyesi tarafından 7 Eylül’de düzenlenen Yılmaz Güney’i anma gecesine telefonla bağlanıp, "Mücadele hiç bitmeyecek" mesajını vermişti. Bu konuşma Tarık Akan’ın kamuoyunda duyulan son sesi oldu.

Tarık Akan, yakalandığı amansız hastalığa bugün yenik düştü. Akan, 7 Eylül’de CHP’li Çukurova İlçe Belediyesi tarafından Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yılmaz Güney’i anma gecesine katılmayı çok istediği halde rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını söylemişti. Tedavi gördüğü hastaneden, Yılmaz Güney’i anma etkinliğine telefonla bağlanan Akan’ın konuşması, salonda duygusal anlara neden oldu.
Tarık Akan Antalya Altınportakal Film Festivali'nde halkı selamlarken.
Görüşme sırasında Tarık Akan, Yılmaz Güney’in bir efsane olduğunu ifade ederken eşi Fatoş Güney’den mücadelesini sürdürmesini istemişti. Cep telefonu ile salona dinletilen görüşme sırasında Fatoş Güney, "Tarık; sen bizim canımızsın ve iyileşeceksin, yine güzel işler yapacaksın" sözleri üzerine ünlü sanatçı, "Mücadele hiç bitmeyecek" karşılığını vermişti. Tarık Akan’ın yoğun bakımda Adana ile yaptığı telefon bağlantısı kamuoyunda duyulan son sesi oldu.

Müjde Ar & Tarık Akan 

"O HEP ANILARDA YAŞAYACAK"

Tarık Akan’ın Adana için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Çukurova Belediye Başkanı CHP’li Soner Çetin, "7 Eylül akşamı yüzlerce Adanalıyla birlikte kendisini yüreklerimize misafir etmiştik. Yılmaz Güney’i andığımız geceye bedeni gelememiş ama sesiyle "Geldim, oradayım" demişti. Kaybımız büyük. O hep anıları ve yaptıklarıyla yaşayacak. Başımız sağ olsun" diye konuştu. (Hurriyet.com.tr)


Editör: TE Bilisim