Cem Özay’ın ilk uzun metraj filmi ‘AF’, 33. Tokyo Uluslararası Film Festivali ‘Tokyo Prömiyer 2020’ seçkisinde dünya prömiyerini gerçekleştirmek için gün sayıyor. 4 Kasım Çarşamba günü festivalde ilk gösterimi yapılacak filmin fragmanı yayınlandı. Cem Özay’ın senaryosunu Tuğçe Öztabak’la yazdığı, Türkiye’den Tokyo Uluslararası Film Festivali’ne bu sene seçilen tek yapım olan ‘AF’ın basın toplantısı 8 Kasım Pazar günü yapılacak.

Timur Acar, Emine Meyrem, Hakan Aslan, Yusuf Bayraktar ve Macit Koper’in başrollerinde yer aldığı filmde geçimini bir dağ köyünde ağaç ticareti ile sağlayan otoriter bir baba ile çocukları arasındaki çatışma anlatılıyor.

Yapımcılığını Ömür Güner’in, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği ‘AF’ın çekimleri geçtiğimiz sene Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Gürcistan sınırında bulunan Macahel Vadisi’nin bir dağ köyünde gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen film Antalya Film Forum’dan TRT Proje Geliştirme Özel Ödülü ile İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar’da Başka Sinema Dağıtım Ödül’ünü kazanmıştı.

Editör: TE Bilisim