Astoria da filmin yönetmeni Altan Dönmez, oyuncular Serkan Kuru, Orhan Kılıç, Barış Küçükgüler, Esvet Şahin  ve Onur Özaydın ile birlikte 'Taş Mektep' izleyen Türkan Şoray film sonrası duygusal anlar yaşadı. Kurtuluş Savaşı'nda Sakarya Meydan Muharebesi'nde Taş Mektep'te okuyan 63 öğrencinin şehit oluşu ve milli mücadele yıllarını anlatan film finalde kardeşlik vurgusuna dikkat çekiyor.


SULTAN: GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM

Şoray; "Filmi izlerken çok duygulandım, göz yaşlarımı tutamadım. Bu filmin emeğinin karşığılını bulmasını istiyorum. Biraz daha tanıtımı yapılması lazım. Seyircilerimizin görmesi gerekiyor. O yüzden yapımcının bunları düşünerek işe girmesi gerekiyor. Ben burada yapımcıya biraz sitem ediyorum. Birazda kulaktan kulağa yayılacak. Ben bir başkasına söyleyeceğim, o da bir başkasına inşallah seyircisi daha da artacak. Reklâm çok önemli. Son yıllarda sinemamızda inanılmaz güzel filmler yapılıyor. Kelebeğin Rüyası'nı görmek istiyorum çok, mutlaka çok güzeldir. Hükümet Kadın doldu taştı... Bütün filmlerin ilgi görmesini istiyorum. Bütün oyuncuların hepsini kutluyorum. Çok başarılılar." dedi.

SAVAŞ KÖTÜ BİRŞEY, MUTLAKA HERKESİN BU FİLMİ GÖRMESİ LAZIM !

Şoray; "O yıllarda yaşanan acıları yaşadık, yaşattılar bize. Neler yaşanmış o yıllarda. Tarihimizi bilmek, anlamak açısından çok önemli bir film. Şunu hissediyorsunuz, savaş kötü birşey. Ve de gerçek bir hikaye olması, gençlerin şehit olması, ben çok etkilendim. Mutlaka herkesin bu filmi görmesi lazım." dedi.

Böyle bir tarihin içinde olmak ister miydiniz sorusuna Türk Sineması'nın Sultan'ı "Hayır. Daha çok tarihi filmlerde kurgu hakim, fakat bu film tam gerçekleri anlatan bir film. Onun için çok farklı, Taş Mektep'i çok ayrı bir yere koymak lazım tarihi gerçekleri görmek adına." dedi.


Türkan Şoray, Taş Mektep'te Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran genç oyuncu Serkan Kuru'ya övgüler yağdırdı...

KAHRAMAN TÜRK KADININI OYNAYACAK

Atatürk'ün olduğu bir filmde oynamak istediğini belirten Türkan Şoray; "Kara Fatma diye bir proje var. İstiklal Savaşı'nda cepheye cephane taşıyan kahraman Türk kadınının hikayesini anlatıyor. Bütün ömrü cephelerde geçiyor. Belki de onu yaparım." dedi.

Atatürk'ü canlandıran Serkan Kuru'ya övgüler yağdıran Şoray; "Filmde hep ona baktım Atatürk'ün gözlerinde ki o mavi keskinlik var mı diye, o mavi keskinlik vardı." dedi.

 Orhan Kılınç, yönetmen Altan Dönmez ve Türkan Şoray filmi birlikte izledi.

Yönetmen Altan Dönmez "Türkan Şoray'la çektiğim filmi izlemek benim için gurur verici, unutulmaz bir an. Gişe konusunda da yükselen bir grafiğimiz var. Türkan hanımın beğenmesi çok önemli." dedi.

 YAĞMUR'UN SEVDİĞİ KİŞİ BENİM DE SEVDİĞİMDİR!

Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray, Taş Mektep adlı sinema filmini izledikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kızı Yağmur Ünal'ın Amerikalı sevgilisi Benjamin Carrigton ile olan birlikteliğiyle ilgili soruya Türk Sineması'nın sultanı; "Yağmur'un özel hayatı. Yağmur'un sevdiği kişi benim de sevdiğimdir." dedi. 'O zaman Yabancı damata onay çıktı diyebilir miyiz?' sorusuna Şoray; "Ben karışmıyorum. Kendi hayatıdır. Önemli olan onun mutlu olması. Benim için de önemli olan onun mutluluğunu görmek." dedi.

'Kızınızın bir an önce evlenip çoluk çocuk sahibi olmasını istiyor musunuz?' , sorusuna Şoray; "İstiyorum tabi ki, şimdi iş hayatına başladı. İş hayatında kariyer yapmak istiyor. Son bir aydır kendi şirketini kurdu. Bakalım kendi ayakları üzerinde dursun, sonra neydi; kariyer de yaparım çocukta.." diyerek yanıt verdi. 

Editör: TE Bilisim