Gecede yer alamayan Suzan Avcı, çekmiş olduğu video ile bağlantı gerçekleştirdi. Suzan Avcı’nın Emek ödülünü, Nuri Alço aldı. Sahneden inmeyen Alço, Şemşi İnkaya, Yusuf Sezgin ve Yılmaz Köksal ile birlikte, sahnede 50. Yıl ödülünü Datça Belediye Başkan’ı Şener Tokcan’ın elinden aldılar. 

Belgin Doruk’un oğlu Aydın Birsel sahneye çıktığında ise gecenin en duygusal anları yaşandı. Önce Suna Selen ve Ahu Sungur, Belgin Doruk ile ilgili konuşma yaptılar. Sonrasında Bircan Silan’ın, Belgin Doruk’a yazmış olduğu mektubu okuması ile tüm izleyenlerin gözleri yaşarırken, Yeşilçam’ın Sultan’ı Türkan Şoray’ın Belgin Doruk konuşması ise uzun süre ayakta alkışlandı.
Şoray “Yaşarken, Belgin Doruk’un yanına gidipte; ona olan hayranlığımı dile getiremediğim için çok pişmandım. Bu durum, hep içimde bir yara olarak kalmıştı. Böyle bir fırsat elime geçti ve koşa koşa geldim Datça’ya. Bir görev, bir geç kalınmışlık bu ödülü vermek benim için. Seni çok seviyorum, seni çok seviyoruz Belgin Doruk”
dedi ve ödülü Doruk’un oğlu Aydın Birsel’e verdi.
Gece, Göksel konseri ile devam ederken, Göksel birbirinden güzel şarkıları ile tüm Datça’yı coşturdu. 8. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, 3. Gününde ise Ziya Öztan gecesi ile devam edecek.
Türk Sineması'nın Sultanı dakikalarca ayakta alkışlandı

Türk Sineması'na yıllarca emek veren duayenlere 'Emek Özel Ödülü' verildi.

Datça Festivali yarın akşam Ziya Öztan Gecesi ve
Selda Bağcan konseri ile devam edecek.
Editör: TE Bilisim