Akşam saatlerindeki gala için oyuncuların hayranları öğle saatlerinden itibaren kırmızı halının etrafını doldurdu.

Oyuncuların gelişi ile birlikte kırmızı halının ertafında çığlıklar görülmeye ve duyulmaya değerdi. Başta Kıvanç Tatlıtuğ olmak üzere, Belçim Bilgin, Mert Fırat ve Yılmaz Erdoğan çığlıklar ve tezahuratlar eşliğinde kırmızı halıya geçtiler. Oyuncular uzun süre imza dağıttılar, hayranlarıyla fotoğraf çektirdiler ve hem Türk hem Alman
basın mensuplarına heyecanlarını anlattılar.

Kelebeğin Rüyası'nın Berlin Galası Alman basınında da büyük yer buldu.

Bild

Başkent iki Türk süperstarını kutluyor.

Yazan: Lara Washington, Tiergarten

Potsdamer Platz'da Türkçe çığlıklar uçuşuyor.

Dün burada kırmızı halının üzerinde Türkiye'nin Brad Pitt'i ve Julia Roberts'ı süzülmekteydi. Süperstarlar Kıvanç Tatlıtuğ (29) ve Belçim Bilgin (29) Cinemaxx'ta blockbuster'ları "Kelebeğin Rüyası"nın prömiyerini kutladılar. Seks ve aksiyon sahneleri taşımayan bu duygulu filmde iki şair, İkinci Dünya Savaşı yıllarında bir kadının aşkı için rekabet ediyor. Kimin daha güzel şiir yazdığına o [kadın] karar verecek.

Başrol oyuncusu Belçim Bilgin için (yönetmenle evli) sorunun yanıtı açık: "En güzel şiirleri eşim yazıyor. Evlendiğimiz gün ve bugün iki yaşında olan oğlumuz doğduğunda..."

Türkiye'nin Brad Pitt'i için çığlık konseri

Berliner Zeitung
Yazan: Andreas Kurtz

Hollywood Berlin'e gelse, ancak bu kadar ses getirir! 15 milyonluk bütçesiyle Türkiye'nin bugüne kadar çekilen en pahalı filmi "Kelebeğin Rüyası"nın Cuma günkü Almanya galasında öyle çığlıklar atıldı ki, Postdamer Platz'daki Cinemaxx'in önündeki kırmızı halıdan düzinelerce Oscarlı oyuncu geçtiğini zannedebilirdiniz.

Türkan Arıkan, Hotel de Rome'un halkla ilişkiler direktörü, herkesin peşinde olduğu 1.150 biletten birine kavuşmuş ve ayrıcalığının farkında: "Şu anda binlerce Türk tarafından kıskanılıyorum."

***

Prömiyerin konukları arasında, Belçim Bilgin'i yeniden gördüğüne sevindiğini belirten moda tasarımcısı Anna von Griesheim da vardı: "Onunla, koleksiyonumdan bir parçayı giydiği Berlinale'de tanıştık."



Tagesspiegel

Halının Türkçesi

Spot: Potsdamer Platz'ta ilk kez bir Türk filmi prömiyerini sayısız fan'inin katılımıyla gerçekleştirdi
Editör: TE Bilisim