Türk  sinemasının 100 yaşı kutlanırken,  50 yıllık  sanat  hayatının  en  özel  karelerinin  yer  alacağı,  “Hülya  Koçyiğit  Geçmişten  Geleceğe  Fotoğraf  Sergisi” 24 Eylül 2014 Çarşamba Hülya Koçyiğit’in katılımı ile  açılacak.

Türkan Şoray & Hülya Koçyiğit


Hülya Koçyiğit & Uğur Dündar

Susuz Yaz, Gelin, Düğün, Diyet, Derman, Cemile, Tanrı Misafiri, Samanyolu gibi toplam 211 filmi  ile Tamer Yiğit, Talat Polat, Uğur  Dündar, Ayhan Işık, Kartal Tibet  gibi ünlü  aktörlerinde  fotoğrafları  yer  alıyor . 


Türk  sinemasına  iz  bırakan Hülya  Koçyiğit adına  yapılacak olan  sergide, sanatçının film setlerinden de birçok fotoğraf kareleri yer alacak.


Hülya Koçyiğit & Cüneyt Arkın

Hülya Koçyiğit  geçmişten geleceğe  fotoğraf  sergisinde   30 kişilik  ekip  ile  3  ay  boyunca   sanatçının fotoğraflarını  aradı, buldu. Özel  olarak  taramaları ve baskısı  yapıldı. Hülya  Koçyiğit  fanları  Türkiye’nin  hatta  dünyanın her yerinden Almanya, Siirt, Hollanda, İngiltere, İzmir, İsveç, Trabzon’dan kendilerine  ait  olan arşiv  fotoğraflarını  paylaştılar.


Türk Sinemasının kare ası; Filiz Akın, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik

2000 adet  fotoğrafın en yeni  teknoloji  ile   baskısı  yapılan sergide Hülya Koçyiğit’in setlerden, galalara, gazete küpürlerinden, dergilere, en özel kareleriyle, yaşamın en güzel anılarına tanıklık edeceksiniz.


Kale  Outlet  Center’in  26.000 m2’lik  alanın, tüm koridorları, mağaza  vitrinleri, Hülya  Koçyiğit  fotoğrafları  ile  renklenecek .


Hülya Koçyiğit ve Erol Taş 'Susuz Yaz' sinema filminde.


Hülya  Koçyiğit  fotoğrafları  sergisinden elde  edilen  gelir, Hülya  Koçyiğit  istediği  üzerine Parıntı görmeyen çocuklara destek Derneği’ne  bağışlanacaktır .

Sergi  açılış  tarihi: 24 Eylül 2014 Çarşamba

Editör: TE Bilisim