Başrollerini Seda Bakan ve Gürgen Öz'ün paylaştığı, senaryosunu Kemal Kenan Ergen’in kaleme aldığı, yapımcılığını Adal Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini Türk sinema tarihinin deneyimli isimlerinden Aram Gülyüz'ün yaptığı "Zaman Makinesi 1973" filmi 14 Mart'ta seyirciyle buluşmuştu.

Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle geçikmeli olarak yapılan galada konuşan başrol oyuncusu Gürgen Öz, son dönemde yapılan küfürlü filmlerin aksine "Küfürsüz film" yaptıklarını vurguladı. Filmde Tolga karakterini canlandıran Öz "Çok eğlenerek çalıştık. Bu filmde 70'li yılların samimiyeti var. Türk sinemasına fantastik tür adına bir örnek sunduk. Anadol STC'nin bizden iadeye itibarı var. Çünkü Türk tasarımı Anadol'un değeri hiçbir zaman bilinmedi. Sadece komedi filmi olarak düşünmeyin. Bir hikayesi duygusal anları var. Hiç bir küfür olmamasına özellikle dikkat ettik." dedi. Gişe kaygısı yaşamadıklarını söyleyen Öz, " Bu filmde her şey den önce kaliteyi, durum komedisini gözettik. Çok büyük gişelerimiz olsun, herkes çayır çayır gülsün istemedik. Filmde komiklik yapmaya çalışmadık. İnce bir komedi yaptık, siyası göndermeleri var. Duygusal yerleri de var. Küfre yada başka bir şeye başvurmadık" diye konuştu.


Filmde izleyicilere 1973 yılına götürdüklerini belirten Seda Bakan, "Seyehat etmek isteyipte bir yere gidemeyenleri 1973'e götürüyoz. İzlerlerse keyif alırlar. Duygusal, samimi, komik bir film oldu. Anadol STC Annemle babamın gelin arabalarıydı." diye konuştu.

Seda Bakan & Gürgen Öz

Kararsız İkili

Şarkıcı Keremcem, galaya oyuncu sevgilisi Seda Güven ile birlikte katıldı. 1 saat önceden galanın yapılığı alana gelen ikili, galanın başlamasına bir saat olduğunu öğrenince kararsız anlar yaşadı. Güven, Keremcem'i kapı önünde "Hadi çıkalım" diye çekiştirirken Keremcem ise içeriye girmek için diretti. Keremcem'in tüm direnmelerine rağmen kazanan Seda Güven oldu ve ikili geldikleri gibi alandan ayrıldı.


FİLMİN KONUSU

Hayatta isteyebileceği her şeyi çalışmaksızın elde etmiş olan Tolga, gamsız bir hayat sürmektedir. Babası Ali Rıza ölünce, miras bıraktığı onca şeyden Tolga'ya kala kala bir Anadol STC 16 kalmıştır. duruma anlam verememenin yanında epey de sinirlenmiştir. Ancak öfkeyle gaza bastığında birden havaya yükselir ve göğe çıkar. Bir plaja iniş yaptıktan sonra arabayı tamire götürür fakat insanlar giyiminden konuşmasına yaptığı her şeyi garip karşılamaktadır. Tamir parası konusunda ustayla anlaşamaz. Usta bunun üzerine kendisine yanında çalışmayı teklif eder. Tolga'ya da her şey tuhaf gelmeye başlamıştır ki o sırada bir şey fark eder: Artık bulunduğu yılda değildir! 1973 yazına arabayla iniş yapmıştır. Yersiz yurtsuz ve parasız kalan Tolga'ya acıyan Çiko onunla ilgilenip onu kollamaya başlar. 1973 yılının nostaljisinin yaşamanın yanında Tolga, tanıdığı insanlarla ve yaşadıklarıyla o yaşına kadar almadığı bir hayat dersi de alacaktır.
Editör: TE Bilisim