Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, cezasını çekmek üzere saat 15.45'te Yenipazar Cezaevi'ne teslim oldu. Ağar, Yenipazar'a gelirken 500 metre kala otomobilinden indi ve kendisini karşılayan vatandaşlarla konuştu. Ağar daha sonra cezaevine gelerek teslim oldu.

"KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM"

Mehmet Ağar, Yenipazar K1 Tipi Cezaevi’ne girerken yaptığı açıklamada "Kimseye kırgınlığım yok" dedi. Kendisini kapıda bekleyen gazetecilere "Hiç büyütmeye gerek yok arkadaşlar" diyen Mehmet Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ehlinamusa da bugüne kadar hiç bir zararımız olmadı, bunun gayreti içinde olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Böyle bir tecelli olduysa, ilk önce Allah’tan sonra devletten gelmiş kabul ederiz. Bizim meselemiz Türkiye’nin geleceğidir. Kardeşçe birlikte huzur içinde yaşamaktır. Onun dışında hiç bir gayemiz olmadı. Bu vatan toprağında geçireceğimiz bu süre içinde çok huzurlu olacağım. Çünkü burası vatan toprağı. Allah devlete millete zeval vermesin. Ne milletimi, ne sevenlerimi, ne de insanlarımızı üzecek hiç bir davranışta bulunmadım."

Kırgınlığının olup olmadığı sorulan Ağar "Hayır, hayır" diyerek cevap verdi. Daha sonra Mehmet Ağar, bazı vatandaşların 'Siz bir kahramansız’ diye bağırmasının ardından cezaevinin kapısından içeriye girdi.

Eşi Emel Ağar Yenipazar İlçesi’nde aylık 350 liraya üç odalı bir ev kiraladı. İlçede kalacak olan Emel Ağar, eşinin teslim olması sırasında cezaevi önüne gelmedi.
Cezaevinde Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar için tadilat yapıldı.

Öte yandan, Mehmet Ağar’ın cezasını çekeceği Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hazırlıklar da devam ediyor. Cezaevi içinde ve dışında tadilat çalışmaları yapıldı, tadilat yaklaşık bir hafta daha sürecek, ancak bir oda hazırlandı. Cezaevi, Ağar’ın Bodrum’daki ailesine de yakın.. Cezaevinde kadın ve çocuk hükümlüler için ayrı bölümler ile kütüphane ve konferans solunu da yer alıyor. Cezaevi 42 kişilik kapasiteye sahip. 4 koğuş, 2 disiplin hücresi olan cezaevinde yenilenen kapıların montajı yapıldı ve tel örgüler yerleştirildi.

Ağar’a, kapalı cezaevi kuralları uygulanacak, 20 ay yattıktan sonra açık cezaevine ayrılabilecek. Yetkililer, ''Cezaevi yüksek güvenlikli olmadığı için tadilat yapıldı. Tadilatlar nedeniyle bazı mahkûmlar merkezdeki cezaevine nakledildi. Ama yerlerine dönecekler.Sayın Ağar parti başkanlığı, bakanlık yapmış bir kişi. Güvenlik açısından özel durumu var ama parti başkanıyken, mitinglerde binlerce kişinin arasına giriyordu. Bu şahsı da cezaevine giren herkesi de koruruz. Cezaevinde yatan generaller var. Bir kapalı cezaevinde hangi kurallar geçerli ise burada da o kurallar geçerli. Kişiye özel uygulama yok'' dedi

2 koruması ev kiraladı

Ağar’ın, 4 korumasının ilçeye geldiği öğrenildi. 4 yakın korumadan ikisinin ev kiralayarak uzun süre kalmak için dayayıp döşettiği kaydetti. Diğer iki korumanın ise ilçedeki pansiyonda konakladığı belirtildi.

Eski MİT’çi Eken Yenipazar’da

Bu arada eski MİT Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı, özel harekâtçı emekli Yarbay Korkut Eken de Yenipazar’a geldi. Eken önceki akşam Yenipazar İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ağar’ı görmeye geldiğini belirten Eken, “Ondan önce burayı inceledim, gezdim. Kendisini uğurlayıp döneceğim. Onu beklerken Yenipazar’da vakit geçiriyorum” dedi.

Kaynak: Turaç TOP / DHA 
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20417304.asp

Editör: TE Bilisim