Bu sonuçla AK Parti son seçimlerden sonra ilk kez oyunu yüzde 50'nin altını düşürdü.

ANDY-AR şirketi başkanı Faruk Acar'ın analizine göre başta 4+4+4 Eğitim sistemi’ni CHP’nin halka anlattığı kadarıyla olumsuz bir algı oluşturmuş olması ve daha sonraSuriye politikası ve doğalgaz, elektrik zamları ile açıklanması mümkün olabilir.

Neredeyse her konuda çok başarılı bir tanıtım kampanyası oluşturabilen Ak Parti, eğitim sisteminin neler getireceğini ve içeriğini halka tam olarak anlatamamış görünüyor..

ANDY-AR Araştırma şirketi tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılan nakette verilen cevaplarda halkın Yeni Eğitim sistemi 4+4+4 içeriği hakkında halkın yüzde 56,6'sının bilgisi yok.

Bu sİsteme karşı çıkanların oranı destekleyenlere nazaran yüksek çıkarken kısmen destekleyenler ise yüzde 9 civarında...

Bu konunun dışında ise seçmenlerin hükümetin Suriye konusundaki politikasından ve zamlardan hoşnut olmadığı gözüküyor

Faruk Acar'ın diğer partiler hakkındaki yorumu ise şöyle

CHP: 22,3


CHP’nin TBMM komisyonunda görüşmeleri sırasında kürsü işgali ve akabinde kavga ortamı ile gündemi biraz daha kullanabilmiş olduğu görülüyor

Her ne kadar Ak Parti’de gerileme yaşansa da CHP bu süreçten olumlu sonuç elde edememektedir. Eğitim konusunda muhalif tutumu ile kamuoyunu iyi kullanabilmiş olmasına rağmen hanesine artı puan kazandıramamıştır.

MHP:16,7


Ak Parti ve Chp arasında yaşanan bu süreci en iyi şekilde kullanabilmiş olan parti MHP olarak karşımıza çıkmaktadır. Öncelikli olarak 4+4+4 eğitimsistemine karşı, ancak tamamına muhalefet etmeyerek, Kur’an-ı Kerim ve Hz.Muhammed (S.A.V.) hayatının seçmeli ders olmasına verdiği destekile muhafazakar seçmen tabanında olumlu algı oluşturmayı başarmış olacak ki son araştırmamızda da MHP’nin yükselen trendi bu araştırmamızda da devam etmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak mı ?

2014 yılında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Başbakan ve AKP lideri R.Tayyip Erdoğan’ın parti tüzüğü gereği son dönemiolması nedeniyle siyaset sahnesi sürprizlere gebe iken, bu konunun sadece siyaset kulislerinde olmadığı ve halkında gündeminde yer aldığı görülüyor


R.Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını destekleyen seçmenler, yoğun olarak diğer parti seçmenlerinden oluşurken, başka formül olmayacağını düşünenlerde azımsanmayacak düzeyde.

Mevcut Cumhurbaşkanlığının yetkileri artırılmış ve yarı başkanlık sistemine geçilmesi halinde, Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın destek oranı yüzde 60’lara kadar çıkmaktadır. Ancak mevcut sistem ile destek oranı oldukça, düşük seviyelerde görünmektedir. Bunun başlıca nedeni, Ak Parti’nin R.Tayyip Erdoğan’sız başarısız olacağı kanaatinin hakim olduğu görüşü tespit edilmiştir.(Milliyet)
Editör: TE Bilisim