ANKARA - Leyla Zana'nın "Başbakan'ın bu işi çözeceğine inanıyorum" sözleriyle başlayan yeni süreçte bugün bir adım daha atıldı.

Zana geçen hafta "Ben Başbakan Erdoğan’ın bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim" sözlerine Başbakan Erdoğan olumlu karşılık vermişti. Daha sonra ikili arasında bugün için bir görüşme planlandı.

Bunun üzerine Leyla Zana saat 14.45 sularında Başbakanlık resmi konutuna geldi. Saat 15.00'te başlayan ve yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeye, terörle mücadeleden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı.

Zirveyle ilgili Erdoğan'dan gelen açıklama, "Gayet iyi geçti, verimli olduğuna inanıyorum" olurken, ön kapıdan girdiği Başbakanlık Resmi Konutu'ndan gazetecilerin olmadığı protokol kapısını kullanarak ayrılan Leyla Zana, yarın saat 11.00'de Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyecek.

ERDOĞAN FULAR HEDİYE ETTİ

Edinilen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan görüşmede Zana'ya bir fular hediye etti.

Duygu dolu bir atmosferde gerçekleşen görüşmede Zana'nın hediyeye yanıtı, "Beni tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu ettiniz" oldu.

Zana'nın çözüm noktasında Erdoğan'a olan güvenini vurguladığı görüşmede, Erdoğan da Zana'nın çözüme ilişkin önerilerini aktarmasını istedi.

Yapılan yorumlar, her iki tarafın da görüşmeden olumlu ve memnun ayrıldığı yönünde.


ZANA'NIN SON MESAJI!

"Başbakan'ın bu işi çözeceğine inanıyorum" sözleri nedeniyle BDP cephesinden eleştiriler alan Zana, görüşme öncesi son mesajını dün eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın mezarı başından vermişti:

"Bu topraklara mutlaka barış gelecek. Barışa olan inancımızı korumalıyız. Hiçbir savaş sonuna kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafında kazancı olacaktır.

Ne derlerse desinler, ne olursa olsun, bizim ruhumuz birlik ve beraberlikten yanadır. Bütün hizmetlerimiz halkımız içindir. Dost ve düşman herkes bilsin ki, bu birliktelik bu topraklara mutlaka barışı getirecektir, barış bu topraklarda mutlaka yeşerecektir. Belki bizim ömrümüz yetmez. Ne krallık tahtı, ne iktidarlar devamlı değillerdir..."  (ntvmsnbc ve Ajanslar)
Editör: TE Bilisim